Baggeboskolan

Telefon
0504-18204

Besöksadress
Hörnebovägen 5

Postadress
543 34 Tibro

Kontakter

Baggeboskolan är Tibros nya F-6-skola. Genom vårt arbete utifrån ledorden Lärande, Trygghet och Glädje ska alla elever på Baggeboskolan få växa, utvecklas och nå framgång.

Baggeboskolan är en kommunal F-6 skola i Tibro där cirka 500 elever och 70 anställda möts i en mångfald av erfarenheter, kompetenser och intressen.

Med utgångspunkt från Tibro kommuns pedagogiska funktionsprogram, arbetar vi för att alla elever ska bli ledda till utveckling av professionella pedagoger och professionella skolledare i en stödjande lärmiljö.

Välkomna till Baggeboskolan – vår skola!

Nyheter Baggeboskolan

 • Exteriörbild av Baggeboskolan med vallmo i förgrunden

  Möblering och markarbeten på Baggeboskolan

  3 juli 2020 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

  Efter en intensiv vår med byggarbeten är Baggeboskolan nu besiktigad och godkänd. Under juni flyttades byggbodarna och containrarna från skolgården och skolans parkering asfalterades och förseddes med kantsten av granit. Markarbetena på skolan har fortskridit under våren och fortsätter i sommar. I mitten av juni påbörjades möbleringen av skolan.

 • Konstnärlig utsmyckning på Baggeboskolan

  Konstnärlig utsmyckning på Baggeboskolan

  2 juli 2020 | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Baggeboskolan

  Draghandtag med bildhuggerier. Silhuetter av lekande barn. Och ett gigantiskt träd gjort av spillvirke från industrin. Det är den konstnärliga utsmyckningen på Baggeboskolan. Se filmen om hur konstverken har skapats och vilken koppling de har till Tibros hantverkstraditioner.

 • Kocken Mia Fogelström och enhetschefen Niclas Elwing-Saxius i Baggeboskolans kök.

  Visning av Baggeboskolans toppmoderna kök

  11 juni 2020 | Barnomsorg och utbildning, Trafik och teknisk service, Baggeboskolan

  Första veckan i augusti tas Baggeboskolans toppmoderna kök i bruk. I köket ska tre kockar och ett köksbiträde laga och servera både frukost, lunch och mellanmål till eleverna på den nya skolan. Följ med på en filmad rundvandring med kocken Mia Fogelström och enhetschefen Niclas Elwing-Saxius.

 • Skolgård som sticker ut

  Baggeboskolan - en skolgård som sticker ut

  1 juni 2020 | Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

  När Baggeboskolan invigs i augusti ingår en skolgård, som skiljer sig från många äldre skolor. "Utemiljön är även den utformad utifrån vår pedagogiska identitet med trygghet, glädje och lärande", säger rektor Annette Larsson.

 • Bildhuggaren Emilia Lehrgrafven skissar på bildhuggerimotiv till Baggeboskolans draghandtag.

  Emilia och Olivier skapar draghandtag med bildhuggerier till Baggeboskolan

  29 maj 2020 | Kultur, fritid och idrott, Baggeboskolan

  Bildhuggarna Emilia Lehrgrafven och Olivier Lando Trottein ska utforma draghandtag med bildhuggerier till Baggeboskolan. Varje gång elever, personal och besökare öppnar dörrarna till den nya skolan kommer de mötas av detaljrika motiv från olika tidsepoker och motiv med koppling till Tibros historia, urskurna i 2 meter långa trästycken i lönn.

Läs mer

Kalender Baggeboskolan

Inga aktuella händelser

Baggeboskolans kalender