Flytta till Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

I Tibro välkomnar vi nya invånare till en villaidyll med storstadens alla bekvämligheter inom räckhåll. Här är det nära till allt du behöver i din vardag. Här finns ett brett utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter. Och här har du naturen med ån Tidan, sjön Örlen och den vackra Rankåsplatån, med fina strövområden, vandringsleder och motionsspår, inpå knutarna. 

I Tibro njuter vi av en rad fördelar, vi har det bästa från två världar. I Tibro bor ovanligt många i egen villa och priserna för boende, skatter och avgifter är lägre än på många andra håll.

Nära till allt som behövs i det dagliga livet

I Tibro är det nära till det mesta. Butiker och annan samhällsservice ligger koncentrerat i centrum och det är nära till arbete och utbildning. Tibro har ett brett näringsliv med över 900 företag. Du tar dig till Skövde, Hjo och Karlsborg på 20 minuter och du når Skara, Tidaholm, Töreboda och Mariestad inom 45 minuter.

Tibros läge i kombination med bra buss- och tågförbindelser gör det också enkelt att göra längre arbetsresor och ta del av ett större utbud av butiker, evenemang, kultur- och fritidsaktiviteter. 

Barnvänlig ort med stort utbud av idrott och fritidsaktiviteter

Tibro är en barnvänlig ort. Det är nära till skolor, förskolor, lekplatser, grönområden och idrottsanläggningar och gång- och cykelvägnätet är väl utbyggt.

Tibro är en ort med ett ovanligt rikt föreningsliv samtidigt som kommunen satsar aktivt på aktiviteter för barn och unga. Det går att utöva idrott på både elit- och motionsnivå och här finns ett välutrustat mysigt stadsbibliotek, en kulturskola, en fritidsgård, ett litet badhus, många idrottsanläggningar och gott om vackra strövområden, vandringsleder och motionsspår. Det mesta på gång- eller cykelavstånd!

Det är lätt att ha en kreativ fritid i Tibro, inte minst med hjälp av de 120 föreningar som finns!

Fördelar med Tibro 

  • Billig kommun att bo i enligt flera undersökningar.
  • Ett ovanligt rikt idrotts- och föreningsliv med omkring 120 föreningar. 
  • Rankås, ett uppskattat friluftsområde med löpspår, cykelleder, MTB-spår, pumptrack, vandringsleder, naturstigar, utegym, vindskydd och längdskidåkningsspår.
  • Sjön Örlen bjuder på olika naturupplevelser. Här kan du bada, fiska, paddla, åka vattenskidor eller hänga vid stranden. 
  • Ett av Västsveriges godaste och billigaste dricksvatten.
  • Lättpendlat till grannorter, till exempel dagligen över 40 olika bussturer till Skövde.
  • Bra snabbtågsförbindelser till Stockholm och Göteborg via Skövde.
  • Brett näringsliv med ett stort antal företag som arbetar med möbler och inredning, stora och specialiserade logistikföretag, handels- och tjänsteföretag och en växande tillverkningsindustri med fokus på innovation och teknik.

... och mycket mer som både måste ses och upplevas.