Välkommen till Tibro Kompetenscenter

För dig som vill studera, söker arbete eller feriepraktik, samt dig som är ung och står utan sysselsättning.

Funderar du på att studera? Vi hjälper dig att välja bland olika utbildningsalternativ, att ta reda på olika behörigheter och hur du ansöker till gymnasiet och olika eftergymnasiala utbildningar. Tillsammans hittar vi vägen till ditt drömyrke.

På arbetsmarknadsenheten hjälper vi dig på vägen till ett nytt arbete. Tillsammans med dig ser vi över och kartlägger din situation, dina behov och dina möjligheter och utformar en personlig handlingsplan.

Har du hoppat av gymnasiet? Kanske passade inte det program du valde dig? Är du inte behörig till gymnasieutbildning eller blev du kanske tvungen att avsluta din gymnasieutbildning på grund av någon annan orsak? Då ingår du i kommunernas aktivitetsansvar.

Onsdagar kl. 13-15 är Mötesplatsen öppen. Hit är du välkommen med dina frågor om arbete eller studier. Oftast kan du träffa både handläggare och studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig vidare.

Tillsammans med Hjo, Karlsborg, Skövde och Skara arbetar Tibro kommun i projektet Lärcentrum. Syftet är att tillsammans skapa så goda möjligheter till utbildning som möjligt.

Vi arbetar för att fler personer i Tibro kommun ska få ett arbete eller börja studera.

Du kan kontakta våra arbetsmarknadshandläggare och studie- och yrkesvägledare enligt nedan för att få det stöd du behöver.