Rbok

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till biblioteket följande tider:

Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Rbok är namnet på Tibro kommuns boknings- och bidragssystem. Syftet är att underlätta för dig som kund att boka tider i våra anläggningar och att göra det lättare för föreningar att söka bidrag. I Rbok kan du även anmäla dig till resor och andra aktiviteter.

Bokningssystemet Rbok

Rbok riktar sig till privatpersoner, föreningar och företag/organisationer. Här kan du bland annat boka våra resurser, ansöka om olika föreningsbidrag, anmäla dig till aktiviteter och kurser så som resor, simskola, dagkollo, kulturskola m.m.

För att kunna använda dessa funktioner måste du vara inloggad/registrerad som kund i Rbok. Instruktioner för registrering finner du nedan:

Privatperson

  • Gå till tibro.rbok.se
  • Klicka på Logga in, välj att logga in som Medborgare och legitimera med BankId.
  • Godkänn GDPR.
  • Klicka på ikonen längst upp i högra hörnet som ser ut som en siluett av en person. Välj Inställningar, ange dina kontaktuppgifter och välj Spara.

Förening eller företag/organisation

För att registrera en förening eller ett företag som kund i Rbok behöver du först registrera dig som privatperson i systemet (se ovan).

OBS! En utvald administratör/förening ansöker om att bli kund. Övriga användare i föreningen (exempelvis lagledare) registrerar sig som privatpersoner. Roller tilldelas sedan av föreningens administratör i Rbok.

  • Gå till tibro.rbok.se
  • Klicka på Logga in och legitimera dig med BankId.
  • Klicka på ikonen längst upp i högra hörnet som ser ut som en siluett av en person, välj Ansök om att bli kund.
  • Välj Ny ansökan, fyll i uppgifterna och klicka på Skicka in.

Ett kundärende har nu skapats och kommunen besvarar ansökan så snart som möjligt. När ansökan blivit godkänd kommer du att kunna välja mellan två olika profiler nästa gång du loggar in – en profil som privatperson och en som förening. Välj föreningens profil när du vill administrera föreningen, exempelvis tilldela roller eller boka en resurs i föreningens namn.

Instruktionsfilmer

Som inloggad i Rbok hittar du instruktionsfilmer där du ser en playknapp i övre högra hörnet. Nedan följer länkar till några av dem.

Ansök om att bli kund

Boka resurser

Boka aktiviteter

Ansök