Låna en gitarr

Telefon
0504-18250

E-post
bibliotek@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29

Öppettider
Öppet mån-fre kl.10-16 tis, ons o tor kl.10-19, lör kl.10-14

Postadress
543 32 Tibro

Biblioteket har en akustisk gitarr som du kan låna med dig hem, på samma sätt som du lånar hem en bok. Är du över 16 år och har lånekort - välkommen att låna!

Hur går det till?

Biblioteket har 1 gitarr. För att kunna låna gitarren behöver du ha ett lånekort hos något av biblioteken i Bibliotek Mellansjö. Du ska ha fyllt 16 år för att kunna låna gitarren själv. 

Du lånar och återlämnar gitarren på Tibro bibliotek. Fråga bibliotekets personal så hjälper vi dig med utlån. 

Gitarren ligger i ett gitarrfodral. I fodralet medföljer en lapp med låneinformation. Gitarren är en Yamaha C40 med nylonsträngar.

Är gitarren utlånad är det möjligt att stå i reservationskö. Biblioteket hjälper dig med reservation, det kan du inte göra själv. Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

Låneinformation

  • Du som lånar ska ha fyllt 16 år.
  • Gitarren lånas och återlämnas på Tibro bibliotek. Gitarren kan inte skickas till eller lånas/återlämnas på något annat av våra bibliotek i Bibliotek Mellansjö. 
  • Lånetiden är 28 dagar.
  • Om ingen annan står i kö kan du få ett omlån på gitarren. Biblioteket hjälper dig med omlån, hör av dig till oss! 
  • Avgifter: om gitarren eller gitarrfodralet går sönder blir du ersättningsskyldig. Gitarren räknas som svårersättlig eller dyrbar media, och ersätts till marknadsvärde.

Tips!

Tibro Kulturskola erbjuder kurser i gitarr och andra instrument.
Läs mer på Kulturskolans webbsida: Tibro Kulturskola

Kontakt

Har du frågor, vill ha hjälp med omlån eller reservation - hör av dig till oss!
Mejl: bibliotek@tibro.se
Telefon: 0504-18250

Varför har vi en gitarr?

STIM firar 100 år 2024! Som en del av sitt firande har STIM delat ut 181 gitarrer till bibliotek runt om i Sverige. Gitarrerna kan lånas hem gratis av alla som har lånekort. Målet med gitarrerna är att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna låna hem och prova på ett musikinstrument. På så sätt kan vi nå ut till nya målgrupper, bidra till återväxten av nästa generations musikskapare, och stärka och bredda svenskt musikliv inför de nästa 100 åren. En investering i framtidens musik, helt enkelt.

Här kan du läsa mer och se vilka bibliotek som har fått en gitarr: 100 gitarrer