Använda allmän plats

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Stora torget

Med allmän plats avses ett område som är avsett för ett gemensamt behov och som får användas av alla. En allmän plats får inte mer än tillfälligtvis upplåtas för en enskild eller privat verksamhet. En allmän plats kan till exempel vara en gata ett torg eller en park.

 • Foodtruck

  Foodtrucks

  Den här informationen är framtagen för att informera dig som restaurang-, café- och fastighetsägare om de krav som finns när du vill "ställa upp" en Foodtruck.

 • Torghandel

  Torghandel

  På Stora Torget i Tibro är det torghandel alla helgfria fredagar mellan kl. 07:00-15:00. I de lokala ordningsföreskrifterna för Torghandel i Tibro kommun finns all information du behöver veta om torghandeln.

 • Trottoarpratare

  Trottoarpratare

  Kommunen är vårt gemensamma utrymme där alla ska kunna vistas och trivas och nästan alla platser där allmänheten rör sig räknas som allmän plats. Om någon vill använda allmän plats för något annat är vad den är avsedd för behövs tillstånd från polisen samt den som förvaltar marken.

 • Uteservering

  Uteservering

  Den här informationen är framtagen för att informera dig som restaurang-, café- och fastighetsägare om de krav som finns när du vill "sätta upp" en uteservering.

 • Vägarbete

  Tillstånd markupplåtelse, grävning och TA-plan

  Ska du ställa upp byggställningar, containrar eller göra något annat på offentlig plats behöver du söka tillstånd för markupplåtelse. Ska du borra, gräva eller göra något som påverkar trafiken behöver du söka tillstånd för grävning och TA-plan.