Fakturor från Tibro kommun

Vid betalning av faktura från Tibro kommun rekommenderar vi betalning via e-faktura alternativt autogiro.

E-faktura för privatpersoner

Som privatperson kan du ta emot och betala dina räkningar till Tibro kommun genom att välja elektronisk faktura. Du förenklar din vardagsekonomi, slipper räkningarna i brevlådan och miljön skonas genom mindre pappershantering. Tjänsten är kostnadsfri. 

Här hittar du e-tjänst för autogiro

Så här fungerar det

I din Internetbank väljer du vilka företag du vill ha elektronisk faktura ifrån. Du får besked när fakturan inkommit i Internetbanken. Alla uppgifter såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns registrerade i fakturan och allt du behöver göra är att godkänna den. Din faktura betalas på förfallodatum och lagras sen i din Internetbank.

Faktura till digital brevlåda

För dig som är ansluten till en digital brevlåda (exempelvis Kivra eller Min Myndighetspost) och inte har valt att få e-faktura till din internetbank, så kommer din faktura automatiskt att skickas som digital post. Du som ej valt e-faktura eller saknar en digital brevlåda får en pappersfaktura i brevlådan. 

Autogiro 

Autogiro innebär att betalningen dras automatiskt från ditt konto på förfallodatum. Vid autogiro skickas en faktura till dig utan inbetalningskort och med information om att fakturan dras via autogiro. Du ska senast på förfallodagen ha tillräckligt med pengar på kontot för dina betalningar. Om förfallodagen inträffar på en helg sker uttaget från ditt konto på första bankdagen där efter.

Du kan också kombinera autogirodragningen med e-faktura, då får du fakturan elektroniskt i din Internetbank och pengarna dras via autogiro. Du behöver godkänna autogirodragning genom att anmäla i din Internetbank eller kontakta din bank.

Klicka här för att öppna anmälan om autogiro. Blanketten skickas till 

Ekonomienheten
Tibro kommun
543 80 Tibro

Bankgiro

Tibro kommun använder i första hand bankgiro för betalningsmottagning. Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via Internetbank är det viktigt att alltid ange fakturans OCR-nummer (eller om det saknas fakturanummer).

 

E-faktura till företag, myndigheter och övriga organisationer

Tibro kommun skickar fakturor via PEPPOL nätverket i formatet PEPPOL BIS Billing 3.0. Skicka företagsnamn, organisationsnummer, momsreg.nr, PEPPOL ID och kontaktuppgifter till ekonomi@tibro.se så registrerar vi ert företag som mottagare av elektronisk faktura.


Kontaktuppgifter

Om du har frågor angående en faktura ska du kontakta den förvaltning eller verksamhet som fakturerat. Telefonnummer hittar du på fakturan.

Om fakturan har kommit bort eller om du har frågor som rör inbetalningar, autogiro, e-faktura, krav med mera är du välkommen att kontakta ekonomi@tibro.se, 0504-181 14.