Fakturera kommunen

Från och med 1 april 2019 är det lagkrav på e-faktura till offentlig sektor för företag som säljer varor, tjänster eller entreprenader. Pappersfakturor och pdf-fakturor är inte längre tillåtet. Har du ett äldre avtal som säger att faktura får skickas på annat sätt så gäller det så länge avtalet är giltigt – men vi ser gärna att du ändå går över till e-faktura.

Har du har ett faktureringssystem som kan skicka elektroniska fakturor så anger du där att du vill skicka e-fakturor till oss. Använd följande faktureringsuppgifter:

Elektronisk faktura via peppol

Fakturorna skickas till Peppol-ID: 0007:2120001660.

I vissa system kan du även behöva uppge org.nr: 212000-1660 eller moms/VAT-nummer: SE212000166001.

Fakturorna måste även innehålla uppgiften beställarreferens, en kod som börjar med YY följt av 6 siffror som ska uppges av den som gör inköpet/beställningen.

Om du inte har e-fakturalösning

Om du som leverantör inte har möjlighet att skicka e-faktura direkt från ditt affärssystem finns det flera fakturaportaler på marknaden. Nedan hittar du ett alternativ som är helt gratis för dig som leverantör.

Fakturaportal Proceedo

Skicka e-fakturan via Tibro kommuns fakturaportal Proceedo. Det är kostnadsfritt och du kan skicka obegränsat antal fakturor till Tibro kommun och andra kunder som använder systemet Proceedo. 

Ni får tillgång till portalen genom att skicka en mailförfrågan till ekonomi@tibro.se.

Länk till fakturaportalen: https://proceedo.net/suppliercenter/

Användarguide Proceedo Fakturaportal

 

Påminnelser och inkassokrav

Betalningspåminnelser och inkassokrav skickas till

Tibro kommun
Ekonomienheten
543 80 Tibro

 

Vid frågor angående fakturor till Tibro kommun kontakta ekonomi@tibro.se, 0504-181 14.