Kultur i Tibro

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till biblioteket följande tider:

Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Fotografiet visar en utställning av alster från vävföreningens

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Ordförande i barn- och utbildningsnämnden Alda Danial och bibliotekarie Evelina Linderholm visar böcker på Tibro bibliotek

  Läsning lägger grunden - läsutmaning 2024!

  20 juni 2024 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek, Ung i Tibro

  Att läsa och lära sig ord lägger grunden till mycket. Nu utmanar barn- och utbildningsnämnden alla elever i Tibros grundskolor att läsa minst en bok under sommaren.

 • Miljöbild inifrån Tibro bibliotek. Stort öppet rum med mörk matta. Till höger i bild rotunda med bokhyllor och böcker.

  Sommaröppettider på biblioteket

  17 juni 2024 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Måndagen den 24 juni började biblioteket med sommaröppettider. Fram till den 18 augusti är biblioteket öppet kl. 10-13 på måndagar, onsdagar och fredagar och kl. 13-18 på tisdagar och torsdagar.

 • Tibro museum entré öppen dörr

  Sommar på Tibro museum

  11 juni 2024 | Kultur, fritid och idrott

  I sommar har vi utökade öppettider på Tibro museum! Vi har även nya roliga aktiviteter som kommer inom kort. Välkomna!

 • På en vit vägg hänger fyra målningar. Målningarna föreställer alla ett naturmotiv.

  Niornas avslutningsutställning

  10 juni 2024 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Nu kan du se niornas avslutningsutställning på Tibro bibliotek. Utställningsperiod 10 juni till 16 augusti.

 • Välkommen på Tibrodagarna i Tibro centrum 7-8 juni!

  4 juni 2024 | Kultur, fritid och idrott

  Den 7-8 juni bjuder Tibro Handel in alla Tibrobor till årets största folkfest - Tibrodagarna! Under två dagar kommer Tibro centrum att förvandlas till en festplats för hela familjen, med musik, underhållning, god mat och dryck samt spännande aktiviteter för alla åldrar. Evenemanget är gratis och öppet för alla.