Muséer i Tibro

Telefon
0504-18414

Besöksadress
Borgargatan 27

Öppettider
Tis kl. 13.00-16.00, Ons kl. 15.00-19.00

Postadress
543 32 Tibro

Kontakter

Det finns flera fina muséer i Tibro kommun. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv, möbelhantverket. Därutöver finns Tibro museum och ett möbelmuseum, som visas för bokade grupper, och två hembygdsgårdar.

Tibro museum 

På Tibro museum finns en basutställning som visar ortens framväxt. I utställningen beskrivs Tibros utveckling från bondesamhälle till ett betydelsefullt möbelcentrum.
Öppettider Tibro Museum: Tisdagar kl. 13.00-16.00, Onsdagar kl.  15.00-19.00.

Möbelmuséet

Du som är intresserad av Tibros möbelhistoria kan även rekommenderas att göra ett besök på Tibro möbelmuseum, där möbler som tillverkats i Tibro under olika tidsepoker visas.

Besök måste förbokas.

Inredia

Inredia är Tibros nya besöks- och inredningscentrum. Det är inrymt i en före detta skjortfabrik vid ån Tidan och riksväg 49. Delar av Inrediahuset är ett modernt, interaktivt museum. Här presenteras det lokala hantverkskunnandet, tillverkningsprocesser, aktuella trender och viktiga personer och händelser i Tibros historia med hjälp av bilder, texter, interaktiva kartor, ljudinspelningar, filmer - och möbler och inredning. På Inredia erbjuds även workshops och guidningar med olika teman för grupper. 

Hembygdsgårdar

Balterydsgården och Brännhults gård är två välbevarade äldre gårdar, som sköts av hembygdsföreningar i Tibro kommun.

Brittgårdshallen

Brittgårdshallen används som utställningslokal för konst. Just nu används den även i socioekonomiska projekt med skapande verksamhet för vuxna och fritidsgårdsaktiviteter för barn och unga.

 

 

Nyheter Museer

 • Konsert med Tillsammanskören!

  18 januari 2019 | Kultur, fritid och idrott

  Varmt välkomna till Konsert med Tillsammanskören! Lördagen den 26:e januari kl.16.00 bjuds det på blandade låtar av kören under ledning av körledare Malena Furehill och med stöd av musikern Ulf Andersson. Platsen är Tibro musikskola, Holmgatan 16, Tibro. Fri entré och vi bjuder på fika!

 • Bord uppdukat med bullar, gröna äpplen och bananer.

  Uppstartsträff för Boksnackarna

  17 januari 2019 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  På måndag 21 januari kl.17.00 är det dags för årets första träff med Boksnackarna på Tibro bibliotek. Boksnackarna är en bokklubb för dig i åldern 13-17 år. Vi träffas en måndag i månaden. Det blir en del boksnack, gott fika och goda skratt!

 • Sportlördag 2019

  16 januari 2019 | NYBOSKOLAN, Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Den 26/1 kl. 18.00-22.00 är det dags för Sportlördag i Tibro Sporthall.

 • KOMET - föräldraskapsstöd

  20 december 2018 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  I familjer med tonåringar är det vanligt med bråk och konflikter mellan förälder och barn. Komet är ett föräldrastödsprogram som riktar sig till dig som har barn mellan 12 till 18 år och vill minska tjat och konflikter i hemmet samt önskar stärka relationen med din ungdom.

 • Tibro kommuns Kulturstipendium 2018

  14 december 2018 | Kultur, fritid och idrott

  Den stipendiehögtid för utdelning av Tibro kommuns kulturstipendium, som enligt tidigare information skulle vara den 25 januari 2019 är framflyttad. Det är ännu inte fastställt när stipendiet kommer att delas ut. Samtal förs fortfarande kring nominerade kandidater. Kultur- och fritidsnämnden meddelar vem som blir 2018 års kulturstipendiat så snart beslutet är fattat.