Muséer i Tibro

Telefon
0504-18414

Besöksadress
Borgargatan 27

Öppettider
Tis kl. 13.00-16.00, Ons kl. 15.00-19.00

Postadress
543 32 Tibro

Kontakter

Tibro Museum

Det finns flera fina muséer i Tibro kommun. På Tibro museum tas du med på en resa genom stadens utveckling. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv, möbelhantverket. Därutöver ett möbelmuseum, som visas för bokade grupper, och två hembygdsgårdar.

Tibro museum 

På Tibro museum, Borgargatan 27 i centrala Tibro, finns en basutställning som visar ortens framväxt. I utställningen beskrivs Tibros utveckling från bondesamhälle till ett betydelsefullt möbelcentrum. Länk till Tibro museums hemsida

Öppettider på Tibro museum:
Torsdagar kl 13.00-19.00
Fredagar kl 8.30-12.00

Fri entré

Stiftelsen Tibro Möbelmuseum

Du som är intresserad av Tibros möbelhistoria kan även rekommenderas att göra ett besök på Tibro möbelmuseum, där möbler som tillverkats i Tibro under olika tidsepoker visas.

Besök måste förbokas.

Inredia

Inredia är Tibros nya besöks- och inredningscentrum. Det är inrymt i en före detta skjortfabrik vid ån Tidan och riksväg 49. I delar av Inrediahuset presenteras det lokala hantverkskunnandet, tillverkningsprocesser, aktuella trender och viktiga personer och händelser i Tibros historia med hjälp av bilder, texter, ljudinspelningar, filmer - och möbler och inredning. På Inredia erbjuds även workshops och guidningar med olika teman för grupper. 

Hembygdsgårdar

Balterydsgården och Brännhults gård är två välbevarade äldre gårdar, som sköts av hembygdsföreningar i Tibro kommun.

Privatmuséer

I kommunen finns även två privat drivna museiverksamheter:
Kråkhults motormuseum och Stenåsens Brandförsvarsmuseum