Muséer i Tibro

Telefon
0504-18414

Besöksadress
Borgargatan 27

Öppettider
Tis kl. 13.00-16.00, Ons kl. 15.00-19.00

Postadress
543 32 Tibro

Kontakter

Det finns flera fina muséer i Tibro kommun. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv, möbelhantverket. Därutöver finns Tibro museum och ett möbelmuseum, som visas för bokade grupper, och två hembygdsgårdar.

Tibro museum 

På Tibro museum finns en basutställning som visar ortens framväxt. I utställningen beskrivs Tibros utveckling från bondesamhälle till ett betydelsefullt möbelcentrum.
Öppettider Tibro Museum: Tisdagar kl. 13.00-16.00, Onsdagar kl.  15.00-19.00.

Möbelmuséet

Du som är intresserad av Tibros möbelhistoria kan även rekommenderas att göra ett besök på Tibro möbelmuseum, där möbler som tillverkats i Tibro under olika tidsepoker visas.

Besök måste förbokas.

Inredia

Inredia är Tibros nya besöks- och inredningscentrum. Det är inrymt i en före detta skjortfabrik vid ån Tidan och riksväg 49. Delar av Inrediahuset är ett modernt, interaktivt museum. Här presenteras det lokala hantverkskunnandet, tillverkningsprocesser, aktuella trender och viktiga personer och händelser i Tibros historia med hjälp av bilder, texter, interaktiva kartor, ljudinspelningar, filmer - och möbler och inredning. På Inredia erbjuds även workshops och guidningar med olika teman för grupper. 

Hembygdsgårdar

Balterydsgården och Brännhults gård är två välbevarade äldre gårdar, som sköts av hembygdsföreningar i Tibro kommun.

Brittgårdshallen

Brittgårdshallen används som utställningslokal för konst. Just nu används den även i socioekonomiska projekt med skapande verksamhet för vuxna och fritidsgårdsaktiviteter för barn och unga.

 

 

Nyheter Museer

 • Avslutning

  Avslutning Dojan och Ungdomens hus

  24 maj 2019 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  31 maj är det avslutning för Fritidsgården Dojan och Ungdomens hus.

 • Sista Natten mé Gänget

  Sista Natten mé Gänget

  24 maj 2019 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  14 juni är det dags för årskurs 9 att åka till Skara Sommarland för "Sista Natten mé Gänget"

 • Nyinvigning av Tibros badhus
  23 maj 2019 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Onsdagen den 22 maj genomfördes en uppskattad återinvigning av badhuset i Tibro med invigningstal och invigningsbad, fikaservering och möjlighet till rundvandring och bad. Ett 50-tal personer passade på att besöka badhuset under invigningskvällen.

 • Renovering av badhuset

  Badhuset har renoverats från grunden

  23 maj 2019 | Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Trafik och teknisk service

  Nu har Tibroborna tillgång till ett eget badhus igen. Ett badhus som är betydligt fräschare än tidigare dessutom. Badet har renoverats från grunden med ny bassäng, ny belysning, ny ventilation, ny ljudanläggning, ny kakel- och klinkerbeläggning i bassänghallen samt renoverade duschrum och bastulokaler.

 • Sagostund

  Sommaravslutning sagostunder

  23 maj 2019 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  På måndag 27 maj kl.15.00 är det terminens sista sagostund på Tibro bibliotek. Sagostunden är för barn i ålder 3-5 år. Det blir sommartema! Hoppas vi ses!