Muséer i Tibro

Telefon
0504-18414

E-post
eva.thorn@tibro.se

Besöksadress
Borgargatan 27

Öppettider
Tis kl. 13.00-16.00, Ons kl. 15.00-19.00

Postadress
543 32 Tibro

Kontakter

Det finns flera fina muséer i Tibro kommun. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv, möbelhantverket. Därutöver finns Tibro museum och ett möbelmuseum, som visas för bokade grupper, och två hembygdsgårdar.

Tibro museum 

På Tibro museum finns en basutställning som visar ortens framväxt. I utställningen beskrivs Tibros utveckling från bondesamhälle till ett betydelsefullt möbelcentrum.

Möbelmuséet

Du som är intresserad av Tibros möbelhistoria kan även rekommenderas att göra ett besök på Tibro möbelmuseum, där möbler som tillverkats i Tibro under olika tidsepoker visas.

Besök måste förbokas.

Inredia

Inredia är Tibros nya besöks- och inredningscentrum. Det är inrymt i en före detta skjortfabrik vid ån Tidan och riksväg 49. Delar av Inrediahuset är ett modernt, interaktivt museum. Här presenteras det lokala hantverkskunnandet, tillverkningsprocesser, aktuella trender och viktiga personer och händelser i Tibros historia med hjälp av bilder, texter, interaktiva kartor, ljudinspelningar, filmer - och möbler och inredning. På Inredia erbjuds även workshops och guidningar med olika teman för grupper. 

Hembygdsgårdar

Balterydsgården och Brännhults gård är två välbevarade äldre gårdar, som sköts av hembygdsföreningar i Tibro kommun.

Brittgårdshallen

Brittgårdshallen används som utställningslokal för konst. Just nu används den även i socioekonomiska projekt med skapande verksamhet för vuxna och fritidsgårdsaktiviteter för barn och unga.

 

 

Nyheter Museer

 • Småbarnsföreställning De små barnens bok sjunger

  20 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Upplev musik med alla sinnena! Välkommen på småbarnsföreställningen De små barnens bok sjunger med Teresa Hedborg.

 • Rankåspromenaden

  14 november 2017 | Kultur, fritid och idrott

  Söndagens Rankåspromenad genomfördes i strålande solsken. Kommande söndag är den näst sista för året med start kl. 09.30-11.30, välkomna!

 • Välkommen till Julstämning i Tibro 3 december

  7 november 2017 | HUVUDWEBB, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  En mångårig och mycket uppskattad tradition i Tibro är Julstämning på torget. Då tänder vi upp våra vackra juldekorationer, öppnar upp butiker, caféer och restauranger, pyntar våra skyltfönster, fyller torget med marknadsstånd, bjuder på underhållning, anordnar lotterier, tävlingar, utställningar och massor annat härligt julmys för alla åldrar! Varmt välkommen till Tibro! 3 december 14-18!

 • Babyrytmik på biblioteket

  6 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Under november månad har vi tre tillfällen med babyrytmik på biblioteket. Det är begränsat antal platser, så hör av dig till oss om du är nyfiken och för anmälan!

 • Föräldraföreläsning årskurs 6-9

  2 november 2017 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Du som är förälder till barn i årskurs 6-9 inbjuds till en gratis föräldraföreläsning med Thomas Lundmark från energilyftet AB.