Muséer i Tibro

Telefon
0504-18414

E-post
eva.thorn@tibro.se

Besöksadress
Borgargatan 27

Öppettider
Tis kl. 13.00-16.00, Ons kl. 15.00-19.00

Postadress
543 32 Tibro

Kontakter

Det finns flera fina muséer i Tibro kommun. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv, möbelhantverket. Därutöver finns Tibro museum och ett möbelmuseum, som visas för bokade grupper, och två hembygdsgårdar.

Tibro museum 

På Tibro museum finns en basutställning som visar ortens framväxt. I utställningen beskrivs Tibros utveckling från bondesamhälle till ett betydelsefullt möbelcentrum.

Möbelmuséet

Du som är intresserad av Tibros möbelhistoria kan även rekommenderas att göra ett besök på Tibro möbelmuseum, där möbler som tillverkats i Tibro under olika tidsepoker visas.

Besök måste förbokas.

Inredia

Inredia är Tibros nya besöks- och inredningscentrum. Det är inrymt i en före detta skjortfabrik vid ån Tidan och riksväg 49. Delar av Inrediahuset är ett modernt, interaktivt museum. Här presenteras det lokala hantverkskunnandet, tillverkningsprocesser, aktuella trender och viktiga personer och händelser i Tibros historia med hjälp av bilder, texter, interaktiva kartor, ljudinspelningar, filmer - och möbler och inredning. På Inredia erbjuds även workshops och guidningar med olika teman för grupper. 

Hembygdsgårdar

Balterydsgården och Brännhults gård är två välbevarade äldre gårdar, som sköts av hembygdsföreningar i Tibro kommun.

Brittgårdshallen

Brittgårdshallen används som utställningslokal för konst. Just nu används den även i socioekonomiska projekt med skapande verksamhet för vuxna och fritidsgårdsaktiviteter för barn och unga.

 

 

Nyheter Museer

 • Rankåspromenaden

  23 mars 2018 | Kultur, fritid och idrott

  Söndagen den 8 april startar vi vårens Rankåspromenader igen.

 • Påsklov 2018

  23 mars 2018 | NYBOSKOLAN, Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola, Smulebergsskolan, Ung i Tibro

  Kultur och Fritids påsklovsprogram 2018 är här!

 • Skidsäsongen förlängs!

  16 mars 2018 | Kultur, fritid och idrott

  Tack vare det kalla vädret har skidsäsongen förlängts i Rankås.

 • Avvikande öppettider på biblioteket

  13 mars 2018 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Torsdag 22 mars stänger biblioteket kl.13.00. Vi stänger tidigare denna dag på grund av personalutbildning.

 • Magnus Thomson.

  Missa inte årets idrottsfestival - köp biljetter!

  8 mars 2018 | Kultur, fritid och idrott

  Fredagen den 20 april kl. 18.30-22.30 är det dags för årets idrottsfestival i Tibroparken. Priset för en helkväll i idrottens tecken är 150 kronor och inkluderar entré, hyllningar, mingeltallrik och underhållning av Tibrobandet Nisse bandit och kvällens konferencier Magnus Thomson med alter egot Morris Isfeldt.