För dig som studerar eller vill studera

Telefon
0504-18000

E-post
kompetenscenter@tibro.se

Besöksadress
Järnvägsgatan 17 543 50 Tibro

Kontakter

Funderar du på att studera? Vi hjälper dig att välja bland olika utbildningsalternativ, att ta reda på olika behörigheter och hur du ansöker till gymnasiet och olika eftergymnasiala utbildningar. Tillsammans hittar vi vägen till ditt drömyrke.

Syftet med studie- och yrkesvägledning är att vara ett stöd till dig när du ska välja bland olika studievägar och yrken. I processen ingår kunskap om sig själv – självkännedom – samt kunskap om vilka alternativ som finns att välja bland och vad dessa val kan innebära för dig. När du har dessa ökade kunskaper om dig själv skapar du ett bättre beslutsunderlag att välja utifrån.

Läs mer om olika studieformer som Tibro kommun erbjuder

16-20 år och utan sysselsättning

Har du hoppat av gymnasiet? Kanske passade inte det program du valde dig? Är du inte behörig till gymnasieutbildning eller blev du kanske tvungen att avsluta din gymnasieutbildning på grund av någon annan orsak? Då ingår du i kommunernas aktivitetsansvar.

Vi arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning och hjälper dig att välja rätt utbildning. Tillsammans med handläggare på arbetsmarknadsenheten stöttar vi dig till att hitta en sysselsättning under tiden tills du kan börja studera igen.

Chatta med oss

Du kan enkelt komma i kontakt med oss via vår chatt som du hittar på våra sidor. Här kan du ställa alla olika frågor som du har om studier och yrkesval.

Håll utkik på våra sidor. När den blå rutan med "Chatta med SYV" dyker upp kan du chatta med oss. Annars når du oss via mail eller TimeCenter nedan.

Öppettider från 1 september 2020

Tisdagar: 9.00-12.00
Torsdagar: 13.00-16.00

Boka tid för möte eller telefonsamtal

Du kan boka tid för ett möte eller ett telefonsamtal med våra studie- och yrkesvägledare via knappen ”Boka tid" nedan. Vi kan träffas i våra lokaler på Järnvägsgatan 17 eller på en allmän plats som vi väljer tillsammans.

Ändrade mötesrutiner från 20 mars

Från och med 20 mars erbjuder Tibro Kompetenscenter bokade vägledningsmöten via tjänsten Zoom. Du bokar ditt möte via vår bokningstjänst TimeCenter ovan.

Läs mer om studie- och yrkesvägledning via Zoom

Boka tid i Tibro TimeCenter

Träffa oss på Mötesplatsen

Du kan oftast träffa en studie- och yrkesvägledare på Mötesplatsen – onsdagar kl. 13-15.

OBS - på grund av rådande situation kring coronaviruset (Covid 19) har vi för närvarande inte några fysiska träffar på Mötesplatsen.

Läs mer om Mötesplatsen

Maila

Du kan även maila din fråga till oss.

Kontakta oss