För dig som studerar eller vill studera

Telefon
0504-18000

E-post
kompetenscenter@tibro.se

Besöksadress
Järnvägsgatan 17 543 50 Tibro

Kontakter

Kvinna med mobiltelefon

Funderar du på att studera? Vi hjälper dig att välja bland olika utbildningsalternativ, att ta reda på olika behörigheter och hur du ansöker till exempelvis komvux och olika eftergymnasiala utbildningar. Tillsammans hittar vi vägen till ditt drömyrke.

Syftet med studie- och yrkesvägledning är att vara ett stöd till dig när du ska välja bland olika studievägar och yrken. I processen ingår kunskap om sig själv – självkännedom – samt kunskap om vilka alternativ som finns att välja bland och vad dessa val kan innebära för dig. När du har dessa ökade kunskaper om dig själv skapar du ett bättre beslutsunderlag att välja utifrån.

16-19 år och utan sysselsättning

Har du hoppat av gymnasiet? Kanske passade inte det program du valde dig? Är du inte behörig till gymnasieutbildning eller blev du kanske tvungen att avsluta din gymnasieutbildning på grund av någon annan orsak? Då ingår du i kommunernas aktivitetsansvar.

Vi arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning och hjälper dig att välja rätt utbildning. Tillsammans med handläggare på arbetsmarknadsenheten stöttar vi dig till att hitta en sysselsättning under tiden tills du kan börja studera igen.

Intresserad av Komvux eller annan vuxenutbildning

Läs mer om vuxenutbildning och hitta information om hur du ansöker till exempelvis Komvux.

Boka tid för videomöte eller telefonsamtal

Du kan boka tid för ett videomöte eller ett telefonsamtal med vår studie- och yrkesvägledare för frågor gällande vuxenutbildning eller studiestartsstöd. Du anger i din bokning om du vill bli kontaktad via telefon eller boka ett Teams-möte.

Maila

Du kan även maila din fråga till oss. Kanske behöver din fråga tas på plats - då bokar vi in en tid hos oss!

Vi har en gemensam funktionsbrevlåda dit du välkommen att maila: syv@tibro.se

Här hittar du kontaktuppgifter direkt till oss så att du även kan kontakta studie- och yrkesvägledarna för grundskolan i Tibro:

Kontakta oss