För dig som studerar eller vill studera

Telefon
0504-18000

E-post
kompetenscenter@tibro.se

Besöksadress
Järnvägsgatan 17 543 50 Tibro

Kontakter

Funderar du på att studera? Vi hjälper dig att välja bland olika utbildningsalternativ, att ta reda på olika behörigheter och hur du ansöker till exempelvis komvux och olika eftergymnasiala utbildningar. Tillsammans hittar vi vägen till ditt drömyrke.

Syftet med studie- och yrkesvägledning är att vara ett stöd till dig när du ska välja bland olika studievägar och yrken. I processen ingår kunskap om sig själv – självkännedom – samt kunskap om vilka alternativ som finns att välja bland och vad dessa val kan innebära för dig. När du har dessa ökade kunskaper om dig själv skapar du ett bättre beslutsunderlag att välja utifrån.

16-19 år och utan sysselsättning

Har du hoppat av gymnasiet? Kanske passade inte det program du valde dig? Är du inte behörig till gymnasieutbildning eller blev du kanske tvungen att avsluta din gymnasieutbildning på grund av någon annan orsak? Då ingår du i kommunernas aktivitetsansvar.

Vi arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning och hjälper dig att välja rätt utbildning. Tillsammans med handläggare på arbetsmarknadsenheten stöttar vi dig till att hitta en sysselsättning under tiden tills du kan börja studera igen.

Intresserad av Komvux eller annan vuxenutbildning?

Läs mer om vuxenutbildning och hitta information om hur du ansöker till exempelvis Komvux

Kontakta oss gärna via e-post

Maila din fråga till oss så stämmer vi av tillsammans med dig om studie- och yrkesvägledningen fortsätter via e-post, telefon eller möte på plats. 

Vi har en gemensam funktionsbrevlåda dit du välkommen att maila: syv@tibro.se

Här hittar du kontaktuppgifter direkt till studie- och yrkesvägledarna i Tibro Kommun:

Kontakta oss