Bonargårdens omvårdnadsboende

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Kontakter

Bonargårdens omvårdnadsboende består av 4 enheter med 10 lägenheter på var enhet, inklusive en lägenhet som är parboende. De första vårdtagarna flyttade in våren 2018. Lägenheterna består av 1 rum med pentry och en stor toalett med dusch och egen tvättmaskin. Man har tillgång till allmänna utrymmen som samlingssal, gymnastiksal och en servering att låna om man vill tex fira sin födelsedag m m. Till Bonargården finns en stor fin trädgård med asfalterade gångstråk, vatten, sten, boule-bana och utegym samt mycket växter.

Eftersom du bor i egen lägenhet på omvårdnadsboendet så ansvarar du för både inflyttning, telefonflyttning, möblering och hemförsäkring för ditt lösöre. Säng och madrass ingår men du tar med dig egna möbler, gardiner, sängkläder, handdukar med mera när du flyttar in.

Viktigt att tänka på att det inte blir för trångt när du möblerar så du kan få det stöd du behöver från omvårdnadspersonalen inne i lägenheten och ev om några hjälpmedel behöver komma plats. Städning ingår 1 ggr/veckan. Fönsterputs vår och höst utförs mot en liten kostnad.

Du får själv bestå med:

  • Personliga hygienartiklar (tvål, schampo och toalettpapper ingår)
  • Tvättkorg och papperskorg.
  • Glödlampor till egen armatur.

Du betalar hyra, matkostnad och omvårdnadsavgift.

Det stöd och den hjälp som du får på boendet är utifrån dina behov av stöttning med det du inte klarar av själv. Tillsammans med omvårdnadspersonalen upprättar ni en genomförandeplan vad du klarar själv och vad omvårdnadspersonalen ska stötta dig med.
Vi har rehabiliterande arbetssätt som vilket innebär att vi utgår från dina resurser och förmågor och arbetar så att du kan behålla dessa.

Måltider

All mat lagas på var enhet så på Bonargården får man känna doft av mat och bakning samt medverka om man vill på olika sätt tex ge tips , skala potatis m m och baka. Vin och öl finns att köpa till självkostnadspris om så önskas detta debiteras på omvårdnadsräkning.

Aktiviteter

Vardagliga aktiviteter gympa, tidningsläsning, promenader m m . Gudstjänst 1 gg/v.
Musik och film flera gånger i veckan. Försöker göra aktiviteter efter årstider.

Vi jobbar i team så att du ska få stöttning och hjälp med dina behov av kompetent personal på Bonargården jobbar följande yrkeskategorier:

• Omvårdnadspersonal
• Sjuksköterska
• Sjukgymnast och arbetsterapeut att tillgå vid behov.
• Samordnande undersköterska
• Enhetschef

Välkomna att ringa om ni funderar över något

Omvårdnadspersonal Telefonnummer
Avdelning Gul 0504-18343
Avdelning Grön 0504-18462
Avdelning Blå 0504-18352
Avdelning Turkos 0504-18472
Samordnande undersköterska 0504-18333
Sjuksköterska 0504-18397 eller 0504-18337
Enhetschef 0504-18475