Bonargårdens omvårdnadsboende

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Kontakter

Bonargårdens omvårdnadsboende består av 4 enheter med 10 lägenheter på var enhet, inklusive en lägenhet som är parboende. De första vårdtagarna flyttade in våren 2018. Lägenheterna består av 1 rum med pentry och en stor toalett med dusch och egen tvättmaskin. Man har tillgång till allmänna utrymmen som samlingssal, gymnastiksal och bastu samt en servering att låna om man vill tex fira sin födelsedag m m. Det finns närståenderum att hyra. Till Bonargården finns en stor fin trädgård med asfalterade gångstråk, vatten, sten, boule-bana och utegym samt mycket växter.

Eftersom du bor i egen lägenhet på omvårdnadsboendet, så ansvarar du för både inflyttning, telefonflyttning, möblering och hemförsäkring för ditt lösöre. Säng och madrass ingår men du tar med dig egna möbler, gardiner, sängkläder, handdukar med mera när du flyttar in.

Viktigt att tänka på att det inte blir för trångt när du möblerar så du kan få det stöd du behöver från omvårdnadspersonalen inne i lägenheten och ev om några hjälpmedel behöver komma plats. Städning ingår 1 ggr/veckan. Fönsterputs vår och höst utförs mot en liten kostnad.

Du får själv bestå med:

  • Personliga hygienartiklar (tvål, schampo och toalettpapper ingår)
  • Tvättkorg och papperskorg.
  • Glödlampor till egen armatur.

Du betalar hyra, matkostnad och omvårdnadsavgift. Vid utflyttning av lägenhet ska slutstäd ske om närstående vill göra detta eller att det kan köpas av kommunen.
Det stöd och hjälp som du får på boendet är utifrån dina behov med stöttning med det du inte klarar av själv. Tillsammans med omvårdnadspersonalen upprättar ni en genomförandeplan vad du klarar själv och vad omvårdnadspersonalen ska stötta dig med.
Vi har rehabiliterande arbetssätt som vilket innebär att vi utgår från dina resurser och förmågor och arbetar så att du kan behålla dessa.

Måltider
All mat lagas på var enhet så på Bonargården får man känna doft av mat och bakning samt medverka om man vill på olika sätt tex ge tips , skala potatis m m och baka. Vin och öl finns att köpa till självkostnadspris om så önskas detta debiteras på omvårdnadsräkning.

Aktiviteter
Vardagliga aktiviteter gympa, tidningsläsning, promenader m m . Gudstjänst 1 gg/v.
Musik och film flera gånger i veckan. Försöker göra aktiviteter efter årstider.

Vi jobbar i team så att du ska få stöttning och hjälp med dina behov av kompetent personal på Bonargården jobbar följande yrkeskategorier:
• Omvårdnadspersonal
• Enhetschef
• Sjuksköterska
• Sjukgymnast och arbetsterapeut att tillgå vid behov.

Välkomna att ringa om ni funderar över något

Omvårdnadspersonal Telefonnummer
Turkos…………………………………….......
Gul………………………………………..........
Grön……………………………………..........
Enhetschef …………………………………..
Sjuksköterska……………………………….