Integration

Information om integration

Vill du veta hur integrationen fungerar i Tibro? Har du frågor och funderingar om integration? Här hittar du information om viktiga begrepp samt svar på de vanligaste frågorna om integration.

Ny i Sverige - ny i Tibro

Välkommen till Tibro. Vi hoppas att du kommer trivas hos oss. Tibro är ett samhälle som präglas av föreningsliv och vi vill att alla som bor här ska känna sig som en del av Tibro. Tibro kommun ansvarar för vuxna och barn som fått uppehållstillstånd och för ensamkommande barn. Här finns information om den service som kommunen erbjuder.

Kulturvän Tibro

Kulturvän Tibro syftar till att främja vänskap och kulturell förståelse mellan nyanlända och etablerade invånare i Tibro. Kulturvän Tibro ger dig ny vänskap, nya perspektiv på livet och mer kulturell förståelse.

Ensamkommande barn

2015 anlände ca 35 000 barn till Sverige utan vårdnadshavare, så kallade ensamkommande barn. Några av dessa anvisades via Migrationsverket till Tibro kommun för att kommunen ska ansvara för boende och omsorg för dem.

Nyheter

  • Ansök om integrationsmedel

    22 maj 2018 | Integration och mångfald

    Nu kan föreningar, organisationer, företag och kommunens verksamheter söka pengar till integrationsfrämjande insatser. Pengarna ska användas till projekt som ska bidra till mer bestående förändringar eller förbättringar.

  • Drop-in i receptionen med språkstöd

    11 januari 2018 | Integration och mångfald

    Integrationsassistenten Rami kommer ha Drop-in i kommunens reception onsdagar 14-16. Han kan hjälpa dig som behöver språkstöd i arabiska eller engelska med kommunala frågor exempelvis blanketter eller andra frågor.

Fler nyheter

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies