Fritidsgården

Telefon
0504-182 70

E-post
ung@tibro.se

Besöksadress
Allén, Tibro

Öppettider

Postadress
Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Fritidsgården är belägen mitt i Fågelvikskolan och våra nya, fina lokaler öppnar upp för en rad möjligheter. Förutom våra egna verksamhetsrum där du kan dansa, spela datorspel, hänga i tv-rummet med mycket mera har vi tillgång till gemensamma ytor så som musikstudio och sporthall. Utemiljön bjuder också in till aktivitet med närhet till bland annat actionparken, den nyanlagda pumptracken samt möjlighet att utöva flera olika sporter.

Välkommen till Fritidsgården!

På fritidsgården kan du delta i samt själv vara med och skapa aktiviteter för och tillsammans med andra ungdomar. Du har rätt att vara delaktig och påverka din fritid och vi finns här för att stötta och vägleda dig. Vi som jobbar här är fritidsledare och fältare, och tillsammans med dig utgör vi UngiTibro. Du kan följa samt kontakta oss på Facebook och Instagram.

Våra verksamheter

På fritidsgården bedrivs flera olika verksamheter. Vissa kvällar har vi öppen verksamhet. Det innebär att du kan besöka oss när du vill under angiven tid utan föranmälan. Personal finns på plats, det är dina intressen och behov som styr vad vi gör och du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i - det går precis lika bra att bara komma och umgås utan att prestera. Under den öppna verksamheten är i nuläget du som går i årskurs 7 – 9 välkommen.

Du kan också delta i olika gruppverksamheter. En grupp kan vara uppstartad av oss utifrån de önskemål och behov vi ser, eller av dig som själv har en idé utifrån dina intressen. Alla i årskurs 6 till och med gymnasiet är välkomna att delta i gruppverksamheter men ibland krävs föranmälan och det kan finnas ett begränsat antal platser. Prata med oss om du är intresserad av att starta en grupp.

Vi har också en funkisverksamhet. Den är till för dig som går i anpassad grund- eller gymnasieskola, samt för dig som har en funktionsnedsättning som medför att du har behov av ett mindre och mer förutsägbart sammanhang. Under dessa kvällar är du som går i årskurs 6 till och med gymnasiet välkommen. Du kan läsa mer om funkisverksamheten här.

Första besöket

När du kommer till oss första gången får du en rundvisning i våra lokaler. Vi sätter oss gärna ner och pratar med dig en stund så vi får veta mer om varandra. Du kommer också få med dig en informationslapp som beskriver verksamheten samt våra regler - vi kallar den Överenskommelsen. Den ska du skriva under tillsammans med en vårdnadshavare och lämna in vid ditt nästa besök. Underskriften intygar att du godkänner våra regler vilket är en förutsättning för att du ska kunna vara hos oss. Tillsammans skapar vi en trygg miljö där vi alla kan trivas!

Vi önskar dig varmt välkommen till fritidsgården!

Öppettider

Fler tider kan tillkomma, följ UngiTibro för information om aktiviteter som ligger utanför de fasta öppettiderna. Under den öppna verksamheten välkomnar vi dig i årskurs 7 till 9, och under funkisverksamheten träffar vi dig i årskurs 6 till och med gymnasiet.

VECKA 38

Tisdag 19/9: Öppen verksamhet 15.30-17.00, funkisverksamhet 17.00-20.00
Onsdag 20/9: Öppen verksamhet 14.30-16.30
Fredag 22/9: Öppen verksamhet 15.30-22.00

VECKA 39

Tisdag 26/9: Öppen verksamhet 15.30-17.00, funkisverksamhet 17.00-20.00
Torsdag 28/9: Öppen verksamhet 15.30-20.00
Fredag 29/9: Öppen verksamhet 15.30-22.00