Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Inbjudningar & nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig för att få inbjudningar och nyhetsbrev kopplat till olika nätverk och företagsträffar i Tibro kommun. Klicka på respektive länk för att fylla i namn och e-postadress.

Näringslivsnyheter

 • INREDIA:talks 19:1 Att planera Rurbana miljöer

  21 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  29 mars 12.30-13.00 inleder vi en serie korta föreläsning under ämnen som alla inryms under parollen "vi skapar miljöer som sticker ut". Först ut är Nils Björling, arkitekt, universitetslektor och forskare från Chalmers arkitektur och samhällsbyggnadsteknik och Tibro kommuns stadsarkitekt Leif Ahnland.

 • Handlarfrukost på Inredia med fokus på centrum och handelsutveckling

  14 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  22 personer deltog i året andra frukost för handel och besöksnäringen. Mattias pratade om essensen i handelsutredningen och stadsarkitekten Leif Ahnland visade bilder och pratade stadsutveckling.

 • Tibrofrukost

  Tibrofrukost på Olssons Fiske 27/3

  14 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Företagare, politiker, tjänstemän och föreningsföreträdare välkomnas till årets andra Tibrofrukost. Till vår stora glädje kommer frukosten hållas på Olssons Fiske. Vi kommer få höra om företaget häftiga resa från passionen för fiske till Sveriges största fiskebutik!

 • Hur skulle en kommunal gymnasieskola påverka ditt företag?

  13 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Om du vill bli kontaktad för att i enkätform lämna dina tankar så kan du lämna dina kontaktuppgifter här.

 • Landsbygdslunch på Kråkhult

  Nätverksträff för landsbygdsföretagare med lapp på luckan

  4 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  42 personer närvarade på nätverkslunchen för landsbygdsföretagare hos Per-Ola Widerfalk på Kråkhults gård. Mattias Peterson presenterade sig själv och sitt uppdrag. Åke Wallberg pratade om granbarkborren. Tommy Abrahamsson pratade drönare och Per-Ola berättade om sin mångfacetterade verksamhet och bjöd givetvis på flera spännande berättelser kring några av de tusentals föremål som finns i gårdens samlingar. Millners stod för den välsmakande lunchen

 • UF-Mässa på Arena Skövde 7-8 mars

  UF-Mässa 7-8 mars i Arena Skövde

  28 februari 2019 | NYBOSKOLAN, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Kom och träffa Skaraborgs nya generation av entreprenörer när alla UF-företag bjuder in till mässa på Arena Skövde 7-8 mars!

 • Nominera till Unga landsbygdspriset i Väst

  28 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Nominera en ung företagare som du tycker gör ett fantastiskt arbete till att vinna Unga landsbygdspriset 2019 och 25.000kr i prispengar!

 • Fatighetsägarfrukost på Infinitum Recycling i Tibro

  Fastighetsägarfrukost Infinitum Recycling

  22 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fastighetsägarfrukost på Infinitum Recycling med information om Lokalguiden, Samhällsbyggnadsenheten och Infinitum Recycling.

 • Lokalguiden Skaraborg

  21 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Genom ett samarbete med Skaraborgs kommunalförbund och erbjuds mark- och fastighetsägare kostnadsfri annonsering i Lokalguiden.

 • Gabriella Fägerlind - Föreläsning om affärsnytta med mångfald

  Affärsnytta med mångfald

  19 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen den 20 mars kl. 13.00-14.00 föreläser Gabriella Fagerlind exklusivt för företagare och chefer i Tibro kommun om möjligheterna och affärsnyttan med att arbeta med mångfald. Föreläsningen hålls på Vintergatan. Varmt välkommen med din anmälan!

 • Nätverkslunch för lantbruksföretag

  Landsbygdslunch fredag 1 mars

  12 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Nu är det dags för året första nätverkslunch för lantbruksföretagare. Denna gång träffas vi hos P-O Widerfalk på Kråkhults Gård. Förutom god lunch och ett trevligt samtal runt borden kommer vi få stifta bekantskap med Mattias Peterson, Tibros nya näringslivschef. Lyssna på vad Åke Wallberg från Södra har att säga om granbarkborren och aktuellt läge i Tibro. Som grädde på moset berättar Per-Ola Widerfalk om verksamheten han bedriver och visar runt i gårdens unika samlingar.

 • Nätverksfrukost för fastighetsägare

  Fastighetsägarfrukost på Infinitum Recycling

  12 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  22 februari är det dags för årets första fastighetsägarfrukost. Denna gång träffas vi hos Infinitum Recycling och får stifta bekantskap med Tibro nya näringslivschef, kommunens samhällsbyggnadsenhet, lokalguiden Skaraborg och givetvis Infinitum Recycling. Varmt välkomna!

 • Stockholm furniture fair 2019

  Tibroföretag på Stockholm furniture fair 2019

  11 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Under vecka 6 gick Stockholm furniture fair av stapeln och vi från kommunens sida var där och träffade de Tibroföretag som ställde ut i år; Offecct, SA Möbler, Tre Sekel, Lundbergs, Sajkla, Noas och AH Belysning. På plats med egen monter fanns också Hantverksakademin. Montrarna bjöd på produktnyheter och spännande samtal med företagen.

 • Tibrofrukost på MHF Test Lab i Tibro 190130

  Tibrofrukost på MHF Test Lab

  4 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Årets första Tibrofrukost hölls hos MHF Test Lab i deras nya lokaler i gamla Ulferts utmed riksväg 49. Närmare 70 personer slöt upp och fick stifta bekantskap med nya näringslivschefen, tankarna kring kring hur Inredia kan möta framtiden och givetvis MHF Test Labs verksamhet. Serverade den goda frukosten gjorde denna gång Millners.

 • Handels- och besöksnäringsfrukost på Bagare Brage 190123

  26 personer på årets första handlarfrukost

  28 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Årets första frukost för handel- och besöksnäringen var välbesökt och uppskattad. Dagens programpunkter var ny näringslivschef, Idrottsrabattten och - Vad vill vi med 2019? Här hittar du information, bilder, länkar och kontaktuppgifter.

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies