Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Näringslivsnyheter

 • Dialog om marknadsföring

  19 september 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro handel, Skaraborgs Allehanda och Tibro kommun arrangerade 18 september en dialogkväll om marknadsföring på Inredia. SLA berättade om deras möjligheter att hjälpa till att nå kunder och det fördes ett samtal kring hur vi på olika kreativa sätt göra detta tillsammans.

 • Möbeldagar i Tibro 29-30 september 2018

  Välkommen till årets möbeldagar i Tibro

  18 september 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Den 29-30 september är det dags för årets möbeldagar i Tibro. Under två dagar är det möjligt att göra fynd och köpa kvalitetsmöbler och inredning till förmånliga priser i Tibros möbelfabriker och möbelaffärer. Under söndagen auktionerar den TV-kände antikvitetsexperten Peder Lamm ut Tibromöbler och värderar möbler och andra produkter på Inredia.

 • Skärmdump från drönarfilm från Frisbeegolfbanan på Ånaplan i Tibro

  Upplev Tibro frisbeegolfbana via din skärm!

  13 september 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Under sommaren har frisbeegolfföreningen orbiTibro filmat banans alla 18 hål med drönare. Filmerna har kompletterats med hålkartor och grafik med uppgifter om hålen längd och par och finns nu att beskåda på Youtube!

 • Solceller

  Opartisk information och workshop om solceller och solel

  11 september 2018 | Byggnation, boende och miljöskydd, Näringsliv, arbete och etablering, Trafik och teknisk service

  Har du funderat på att skaffa solceller? Tibro kommun anordnar nu en opartisk och djupgående teknik- och ekonomiträff med efterföljande diskussion och workshop om solceller och solel. Alla, företag, bostadsrättsföreningar, organisationer och privatpersoner, är välkomna.

 • Lunchdialog om offentlig upphandling på Inredia 6 september 2018

  Maria informerade om offentlig upphandling

  10 september 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Maria Peltola som är inköpssamordnare på kommunen delade med sig av kunskap och svarade på frågor kring inköp och offentlig upphandling till Tibro kommun specifikt men också rent allmänt. Totalt var det 20 personer som deltog. Här kan du ta del av delar av det som Maria informerad om.

 • Lunchinformation om offentlig upphandling

  Lunchdialog kring offentlig upphandling

  28 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro kommun bjuder in till lunchdialog kring offentlig upphandling på Inredia den 6 september. Kommunens inköpssamordnare informerar om offentlig upphandling och hur ditt företag kan bli leverantör till Tibro kommun.

 • Medarrangörsmöte inför ljusvandringen

  27 augusti 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Den 3 september kl. 8-9 är det dags för medarrangörsmöte inför årets ljusvandring. Tibro skapar miljöer som sticker ut och givetvis ska vi toppa förra årets succé. Det gör vi tillsammans.

 • Fastighetsägarfrukost på Rixners Möbler 24 augusti 2018

  Fastighetsägarfrukost på Rixners Möbler

  24 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fastighetsägarfrukosten 24 augusti hade fokus på Tidebergsområdet. Olssons Fiske som köpt två fastigheter på området berättade om sina planer att göra Sveriges största sportfiskebutik och att man sålt fd. HC-huset till Billiga Mobilskydd och Locustella fastigheter. Fokus för samtalet var hur vi tillsammans kan dra nytta av denna spännande satsning.

 • Tibrofrukost på Ljusgårda 22 augusti 2018

  Tibrofrukost på Ljusgårda

  23 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Årets 4:e Tibrofrukost hölls på Ljusgårda. Förutom en dragning om företagets verksamhet och en fabriksvisning bjöds det på god frukost från Kavelbron Event, information från Ung företagsamhet, Ung Drive och ALMI.

 • Bild för höstfesten 2108

  Tibro handel bjuder in till Höstfest på Stora torget

  23 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Lördagen 8 september 10-14 kommer det bjudas på underhållning från scenen, årets Tibrobo, fordonsutställning, fikaförsäljning, marknadsstånd, LEGO-byggartävling och massor annat. Varmt välkomna!

 • Bilder från Radio Skaraborgs kommunkampen på Lilla torget i Tibro 2 august 2018

  Tibro kämpade tappert och knep 4:eplatsen

  3 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdagen 2 augusti var det Tibros tur att visa musklerna i Radio Skaraborgs kommunkampen. Efter att första uppdraget (minst 50 grillar) tillkännagivits så fylldes torget så sakteliga med publik som hjälpte våra tävlande att till slut kämpa sig till en 4:e plats (så här långt) i tävlingen.

 • Bild på Niklas Lundh från Olssons Fiske och Kjell Rosell från Skövde Skinnmöbel AB (Rixners) som tar i hand framför fastigheten Elefanten

  Olssons Fiske köper fastighet på Tidebergs handelsområde

  31 juli 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  23 juli tillkännagav Olssons Fiske att man förvärvar fastigheten Elefanten (Tibro) av Skövde Skinnmöbel AB, mer känt som Rixners Möbler. Ambitionen är att skapa Sveriges största sportfiskebutik och på sikt återetablera Tideberg som ett handelscentrum.

 • Bild på de som kommer att sända Radio Skaraborgs kommunkampen 2018

  Tibro på tur i Radio Skaraborgs kommunkamp

  31 juli 2018 | HUVUDWEBB, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdagen den 2 augusti sänder Radio Skaraborg kommunkampen "LIVE" från torget i Tibro. Sändningen pågår mellan 10.15-13.00 och Tibro har ett starkt lag som laddat ordentligt för att tillsammans med Tibroborna ta tillbaka bucklan till Tibro!

 • Sommarfest med Sean Banan & utomhusbio!

  16 juli 2018 | Integration och mångfald, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Lördagen 21 juli är det är det stor sommarfest för hela familjen på Ånaplan. Konsert med Sean Banan med start kl. 17:00 och utomhusbio med start kl. 19:00. Ta med dig picknick-korgen och alla du känner!

 • Kommunen erbjuder djurfoder

  11 juli 2018 | Byggnation, boende och miljöskydd, Näringsliv, arbete och etablering

  Torkan drabbar många i Tibro och Skaraborg. Den som är i behov av djurfoder kan nu kontakta kommunen, det finns mark där gräs kan slås.

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies