Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Inbjudningar & nyhetsbrev

Vill du anmäla dig för att få inbjudningar och nyhetsbrev kopplat till olika nätverk och företagsträffar i Tibro kommun behöver du skicka ett mejl till tillvaxt@tibro.se och ange vilken eller vilka listor du vill vara med på tillsammans med grundläggande kontaktuppgifter.

Näringslivsnyheter

 • Tibrofrukost på Olssons Fiske 190327

  Eventmaterial sparas - hantering kvar att lösa

  17 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Eventmaterial som tidigare lånats ut med hjälp av arbetsmarknadsenhetens servicelag kommer att sparas. Vi håller på med att ordna förvaringsytor, hur det ska gå till när de ska lånas ut och vem ska sköta det.

 • Tibro kvarterloppis på kristi himmelsfärdsdagen

  Tibro kvartersloppis 30 maj 2019

  16 maj 2019 | HUVUDWEBB, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro kvartersloppis arrangeras 2019 för 5:e året i rad. Återigen slås det nytt deltagarrekord med 75 adresser. Från klockan 10 välkomnas alla som vill fynda till de olika försäljarna. Samma dag är det även traditionsenlig cruising så det finns många anledningar att hänga i Tibro!

 • Lansdsbygdslunch i Ingemar Häljestams brandbilssamlingar vid Stenåsens Kött & Svets

  Landsbygdslunch hos Stenåsarn

  13 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  36 personer hade hörsammat inbjudan där Millners stod för en god lunch, Räddningschefen Hans Ingbert berättade om Räddningstjänstens beredskap vid bland annat skogsbränder, Ola Johansson, säkerhetschef i HjoTiBorg berättade om återuppbyggnaden av civil- och totalförsvaret och sist men inte minst Ingemar "Stenåsarn" Häljestam bjöd på anekdoter kring både samlande och företagande.

 • TIbrofrukost på Inredia

  Tibrofrukost på Inredia

  8 maj 2019 | HUVUDWEBB, Näringsliv, arbete och etablering

  Årets 3:e Tibrofrukost hölls på Inredia där restaurangen dukat upp en fantastisk frukostbuffé och frukostgästerna fick information från Mattias Peterson, Ann-Sofie Person från nyföretagarcentrum, Erik Lundgren & Camilla Rickstrand från Skaraborg Sessions, Gustav Wikblom & Alexandra Norlander Tornberg från Business Region Skaraborg samt Felicia Lans.

 • Nätverkslunch för lantbruksföretag

  Landsbygdslunch hos Stenåsarn 10 maj

  6 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Vi hälsar alla landsbygdsföretagare varmt välkomna till nätverkslunch hos Ingemar "Stenåsarn" Häljestam på Stenåsens Kött och svets fredagen 10 maj 12.00-14.00. Vi kommer att få information om Sveriges total- och civilförsvar samt Räddningtjänstens beredskap för bland annat skogsbränder och andra samhällsstörningar

 • Ljusvandring i Tibro 17 oktober 2019

  Ljusvandring 17 oktober 2019

  30 april 2019 | Kommun och politik, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  17 oktober är det återigen dags för vår orts fantastiska ljusvandring. Ett evenemang där Tibro går man ur huse för att få uppleva allt det som har skapats för och av Tibro. Har du idéer och vill vara med och skapa en miljö som sticker ut? - Hör av dig!

 • Tibrofrukost

  Tibrofrukost på Inredia 8 maj

  26 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdag 8 maj hålls årets 3:e Tibrofrukost på Inredia. Frukosten står uppdukad från 07.30 och vi kommer att få information från Business Region Skaraborg, Nyföretagarcentrum, Skaraborgs Sessions och sist men inte minst om hur vi tillsammans ska lyfta Inredia. Klicka för anmälan och mer info!

 • Nätverksträff för möbler och inredningföretag

  Nätverksträff för möbel- och inredningsföretag

  25 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdag 25 april hölls det första nätverksmötet riktat till företag inom möbler- och inredning på Inredia. Tre punkter stod på programmet: Inredia 2.0, Möbeldagarna 5-6 oktober 2019 och projektet BaltSe@nior.

 • Inredia:talks fredag 26/4

  23 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 26 april kl. 12.30 är det dags för Inredia:talks. Det vill säga korta, öppna kostnadsfria föreläsningar i anslutning till lunch. Denna gång berättar Maria Lindberg från OFFECCT om deras närvaro på möbelmässan Salone del Mobile i Milano!

 • Ljusvandring i Tibro 18 oktober 2018

  Ny funktion för att anmäla evenemang

  8 april 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  För att ha en chans att synas på infartsskyltarna utmed väg 49 behöver man dels uppfylla ett antal kriterier men framför allt anmäla sitt evenemang och lämna korrekta & kompletta uppgifter. Nu finns det ett nytt smidigt sätt att lämna uppgifter!

 • Centrumstädning 2019

  4 april 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Föreningspoolen involveras i arbetet med att hålla Tibros centrum rent och snyggt under helgerna. Städningen är tänkt att starta v. 17 och sedan pågå fram till v. 41. Intresserade föreningar och fastighetsägare är varmt välkomna att höra av sig!

 • Avtal för löpande bygg- och underhållsarbeten

  Upphandling av löpande bygg- och underhållsarbeten

  2 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Driver du eller företräder du ett företag som är intresserade av att leverera bygg- och underhållstjänster till kommunen? 9 april kl. 17.00 arrangerar Tibro kommun en informationsträff på Inredia kring kommande leverantörsavtal för löpande bygg- och underhållsarbeten.

 • INREDIA:talks 19:1 Att planera Rurbana miljöer

  21 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  29 mars 12.30-13.00 inleder vi en serie korta föreläsning under ämnen som alla inryms under parollen "vi skapar miljöer som sticker ut". Först ut är Nils Björling, arkitekt, universitetslektor och forskare från Chalmers arkitektur och samhällsbyggnadsteknik och Tibro kommuns stadsarkitekt Leif Ahnland.

 • UF-Mässa på Arena Skövde 7-8 mars

  UF-Mässa 7-8 mars i Arena Skövde

  28 februari 2019 | NYBOSKOLAN, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Kom och träffa Skaraborgs nya generation av entreprenörer när alla UF-företag bjuder in till mässa på Arena Skövde 7-8 mars!

 • Gabriella Fägerlind - Föreläsning om affärsnytta med mångfald

  Affärsnytta med mångfald

  19 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen den 20 mars kl. 13.00-14.00 föreläser Gabriella Fagerlind exklusivt för företagare och chefer i Tibro kommun om möjligheterna och affärsnyttan med att arbeta med mångfald. Föreläsningen hålls på Vintergatan. Varmt välkommen med din anmälan!

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies