Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Näringslivsnyheter

 • Felicia Lans, ny marknadskoordinator

  Felicia ny på Inredia

  9 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Sedan den första november möter du Felicia Lans i receptionen på Inredia. Hon kommer jobba med drift och utveckling av Inredia-huset samt besöks- och evenemangskommunikation i alla möjliga former!

 • Julstämning i Tibro första advent

  Julstämning första advent

  7 november 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Kom och upplev julstämningen första adventssöndagen på Stora torget. Se butikernas julskyltningar, handla julpynt och delikatesser och var med i roliga tävlingar. Tomten kommer på besök, det finns ringlekar för barnen och från scenen bjuds det på sång och musik! Stora torget 14-18

 • Näringslivsgala på Millners 15 november 2018

  Näringslivsgala på Millners 15 november

  1 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  15 november arrangeras Tibro Näringslivsgala för 7:e året i rad där du som är verksam i Tibro bjuds in till en festlig kväll med god mat och högklassig underhållning i Millners fantastiska festlolkal! Vi hyllar Tibros företagare och delar ut 9 olika priser under högtidliga former! Läs mer här!

 • Pressbild på Svante Randlert från talarforum.se

  Svante Randlert föreläser på Inredia fredag 7 dec 13-15

  1 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Branschskolan bjuder in till föreläsning med Svante Randlert på Inredia 7 dec kl. 13-15. Temat är "Drömarbetsgivaren" dvs hur du engagerar, attraherar och utvecklar medarbetare. Svante är Sveriges främsta experter inom området och en fantastisk inspiratör och föreläsare!

 • Lokal väggtidning i Tibro?

  Frukostmöte för handel- & besöksnäringen på Kruset

  29 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen 24 oktober hölls årets sista frukostmöte för företagare inom handel och besöksnäringen (caféer, restauranger, vandrarhem, frisörer, bensinstationer mfl) på Krusets bar & bowling. Drygt 20 personer deltog och temat för mötet var gemensam marknadsföring med särskilt fokus på att testa en lokal digital väggtidning i samarbete med företaget MinAffärsTV.

 • Fastighetsägarfrukost på Inredia 181026

  Fastighetsägarfrukost på Inredia

  29 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredag 26 oktober hölls årets sista fastighetsägarfrukost på Inredia. 16 personer deltog och fick information om vad som är på gång i kommunen. Erik och Anders från Camsweb Solutions berättade om sitt företag och erbjudande till bland annat fastighetsägare när det gäller att ha ordning och reda på det som lagen föreskriver. Sist men inte minst pratade stadsarkitekt Leif Ahnland om vikten av en god dialog och gav olika former av medborgardialog som ett exempel.

 • Här finns det pengar att söka!

  25 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Här listas flera möjligheter att söka pengar för investeringar eller projekt för att utveckla personal eller företag. Vad har du för idéer som du vill förverkliga?

 • Ljusvandring i Tibro 18 oktober 2018

  Bilder från Ljusvandringen 18 oktober 2018

  23 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Ljusvandringen blev återigen en succé! Från det att solen gick ner klockan 18 till klockan 21 var Tibros gator fulla av människor i alla åldrar. 28 ljuspunkter fanns på i programmet varav några var riktigt häftiga! Läs mer och se bilder från arrangemanget!

 • Nätverksträff för landsbygdsföretag på Ljusgårda 181012

  Landsbygdslunch på Ljusgårda

  18 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredag 12 oktober bjöds nätverket för landsbygdsföretagen in till lunch på det spännande Tibroföretaget Ljusgårda. Andreas Wilhelmsson som är VD berättade om företaget och guidade runt i fabriken som just nu växlar upp sin kapacitet av att producera Ruccola

 • Dialog om marknadsföring

  19 september 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro handel, Skaraborgs Allehanda och Tibro kommun arrangerade 18 september en dialogkväll om marknadsföring på Inredia. SLA berättade om deras möjligheter att hjälpa till att nå kunder och det fördes ett samtal kring hur vi på olika kreativa sätt göra detta tillsammans.

 • Möbeldagar i Tibro 29-30 september 2018

  Välkommen till årets möbeldagar i Tibro

  18 september 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Den 29-30 september är det dags för årets möbeldagar i Tibro. Under två dagar är det möjligt att göra fynd och köpa kvalitetsmöbler och inredning till förmånliga priser i Tibros möbelfabriker och möbelaffärer. Under söndagen auktionerar den TV-kände antikvitetsexperten Peder Lamm ut Tibromöbler och värderar möbler och andra produkter på Inredia.

 • Skärmdump från drönarfilm från Frisbeegolfbanan på Ånaplan i Tibro

  Upplev Tibro frisbeegolfbana via din skärm!

  13 september 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Under sommaren har frisbeegolfföreningen orbiTibro filmat banans alla 18 hål med drönare. Filmerna har kompletterats med hålkartor och grafik med uppgifter om hålen längd och par och finns nu att beskåda på Youtube!

 • Lunchdialog om offentlig upphandling på Inredia 6 september 2018

  Maria informerade om offentlig upphandling

  10 september 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Maria Peltola som är inköpssamordnare på kommunen delade med sig av kunskap och svarade på frågor kring inköp och offentlig upphandling till Tibro kommun specifikt men också rent allmänt. Totalt var det 20 personer som deltog. Här kan du ta del av delar av det som Maria informerad om.

 • Lunchinformation om offentlig upphandling

  Lunchdialog kring offentlig upphandling

  28 augusti 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro kommun bjuder in till lunchdialog kring offentlig upphandling på Inredia den 6 september. Kommunens inköpssamordnare informerar om offentlig upphandling och hur ditt företag kan bli leverantör till Tibro kommun.

 • Medarrangörsmöte inför ljusvandringen

  27 augusti 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Den 3 september kl. 8-9 är det dags för medarrangörsmöte inför årets ljusvandring. Tibro skapar miljöer som sticker ut och givetvis ska vi toppa förra årets succé. Det gör vi tillsammans.

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies