Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Näringslivsnyheter

 • Tibrofrukost

  Tibrofrukost på MHF Testlab 30 januari

  16 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Tillväxt Tibro bjuder 6 gånger om året in till Tibrofrukost där företagare från alla branscher, föreningsföreträdare, politiker och tjänstemän välkomnas. Årets första frukost arrangeras 30 januari 07:30-09:00 på MHF Testlabb i deras nya lokaler (i gamla Ulferts) utmed väg 49.

 • Frukost för handel- och besöksnäringen i Tibro

  Handelsfrukost på Bagare Brage

  16 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Frukostmöte för företagare inom handel- och besöksnäring på Bagare Brage 23 januari 08.00-09.30. Anmälan via länk

 • Branschskolan bjuder in till föreläsning

  14 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 18 januari kommer Anna Dyhre till Inredia och föreläser om employer branding och medarbetarskap kl. 09.00-12.00

 • Vinter i Tibro

  Se och göra i Tibro

  18 december 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Få full koll på vad som händer i Tibro, in och kika på västsverige.com/tibro och se evenemangskalendern, information om alla butiker och mycket mer.

 • Pressbild på Svante Randlert från talarforum.se

  Svante Randlert föreläser på Inredia fredag 7 dec kl. 13-15

  27 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Branschskolan bjuder in till föreläsning med Svante Randlert på Inredia 7 dec kl. 13-15. Temat är "Drömarbetsgivaren" dvs hur du engagerar, attraherar och utvecklar medarbetare. Svante är Sveriges främsta experter inom området och en fantastisk inspiratör och föreläsare!

 • Diggiloo kommer till Tibro och ånaplan 10 augusti 2019!

  Diggiloo kommer till Tibro 10 augusti

  26 november 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Nu är det officiellt - Diggiloo återvänder till Tibro och ånaplan! 2019 års artistupplaga innehåller något för alla smaker och åldrar. Vad sägs om Jessica Andersson, Magnus Carlsson, David Lindgren, Mariette, John Lundvik, Mimi Werner, Arvingarna och Thomas Pettersson?!

 • Föreläsning med Bo Sunnefeldt

  Föreläsning med Bo Sunnefeldt

  19 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen 28 november kommer Bo Sunnefeldt till Inredia och föreläser om världens 7 underverk. Efter föreläsningen finns det möjlighet att äta en bit mat i Restaurang Inredia. Reducerat pris för medlemmar i InTibro/Inredias vänner.

 • Näringslivsgala 2018

  Tibros näringsliv hyllades med glittrigt tema!

  16 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Näringslivsgalan 2018 samlade ca 125 personer. 9 olika priser delades ut och det bjöds på fantastisk mat och högklassig underhållning i Millners festlokal under temat Glitter & Glamour! Se bilder och läs mer här.

 • Mattias Peterson, näringslivschef

  Mattias Peterson blir ny näringslivschef i Tibro

  14 november 2018 | Kommun och politik, Näringsliv, arbete och etablering

  Mattias Peterson från Hjo tar över rollen som näringslivschef i Tibro vid årsskiftet. Han kommer närmast från en tjänst som näringspolitiskt ansvarig i Fastighetsägarna och har under hela 2000-talet haft ledande befattningar inom olika intresseorganisationer med koppling till näringslivet. Han tillträder sin tjänst den 7 januari.

 • Felicia Lans, ny marknadskoordinator

  Felicia ny på Inredia

  9 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Sedan den första november möter du Felicia Lans i receptionen på Inredia. Hon kommer jobba med drift och utveckling av Inredia-huset samt besöks- och evenemangskommunikation i alla möjliga former!

 • Julstämning i Tibro första advent

  Julstämning första advent

  7 november 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Kom och upplev julstämningen första adventssöndagen på Stora torget. Se butikernas julskyltningar, handla julpynt och delikatesser och var med i roliga tävlingar. Tomten kommer på besök, det finns ringlekar för barnen och från scenen bjuds det på sång och musik! Stora torget 14-18

 • Näringslivsgala på Millners 15 november 2018

  Näringslivsgala på Millners 15 november

  1 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  15 november arrangeras Tibro Näringslivsgala för 7:e året i rad där du som är verksam i Tibro bjuds in till en festlig kväll med god mat och högklassig underhållning i Millners fantastiska festlolkal! Vi hyllar Tibros företagare och delar ut 9 olika priser under högtidliga former! Läs mer här!

 • Lokal väggtidning i Tibro?

  Frukostmöte för handel- & besöksnäringen på Kruset

  29 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen 24 oktober hölls årets sista frukostmöte för företagare inom handel och besöksnäringen (caféer, restauranger, vandrarhem, frisörer, bensinstationer mfl) på Krusets bar & bowling. Drygt 20 personer deltog och temat för mötet var gemensam marknadsföring med särskilt fokus på att testa en lokal digital väggtidning i samarbete med företaget MinAffärsTV.

 • Fastighetsägarfrukost på Inredia 181026

  Fastighetsägarfrukost på Inredia

  29 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredag 26 oktober hölls årets sista fastighetsägarfrukost på Inredia. 16 personer deltog och fick information om vad som är på gång i kommunen. Erik och Anders från Camsweb Solutions berättade om sitt företag och erbjudande till bland annat fastighetsägare när det gäller att ha ordning och reda på det som lagen föreskriver. Sist men inte minst pratade stadsarkitekt Leif Ahnland om vikten av en god dialog och gav olika former av medborgardialog som ett exempel.

 • Här finns det pengar att söka!

  25 oktober 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Här listas flera möjligheter att söka pengar för investeringar eller projekt för att utveckla personal eller företag. Vad har du för idéer som du vill förverkliga?

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies