Förskolor

Telefon
0504-18000 (Växeln)

Telefontider
Mån-tors kl. 07.30-16.00 Fre 07.30-13.00

E-post
bun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

I Tibro finns 9 förskolor, varav en bedrivs i privat regi.

Det finns nio förskolor i kommunen varav en bedrivs av Equmeniakyrkan. Alla barn i åldrarna 1 till 5 år är välkomna till förskolan.

Ansökan 

Ansökan och uppsägning

Avgifter

När ditt barn har en placering i en förskola betalar du en avgift för platsen en gång per månad. Vi har samlat allt om avgifter, taxa och hur det fungerar under sidan avgifter för barn- och skolbarnsomsorg.

Det är du själv som bär ansvaret för att de uppgifter som påverkar avgiften är korrekta. Aktuell inkomst anmäler du genom att skriva ut blanketten nedan. Felaktig inkomstanmälan innebär en faktura alternativt pengar tillbaka i efterhand då dina uppgifter jämförs med deklarerad inkomst från Skatteverket.

Avgifter för barn- och skolbarnsomsorg

Regler och dokument inom förskola

Förskolan har i uppdrag att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska kunna utvecklas så
långt som möjligt. För att göra detta möjligt måste det finnas ett förtroendefullt samarbete mellan
hemmet och förskolan.

Regler och förväntansdokument

Förskolorna

När du klickar på någon av länkarna nedan, så kommer du till respektive förskolas hemsida.

 • Förskolan Gläntan

  Förskolan Gläntan ligger i Fagersanna, nära sjön Örlen. Gläntan har tre avdelningar, Nallebo , Tomtebo och Trollebo. Avdelningarna är för barn i åldrarna 1-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Karusellen

  Förskolan Karusellen ligger vid Skattegårdens bostadsområde. Karusellen har fyra avdelningar. Smaragden och Rubinen är avdelningarna för barn i åldrarna 1-3 år. Diamanten och Safiren är avdelningarna för barn i åldrarna 3-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Kullerbyttan

  Förskolan Kullerbyttan ligger vid ån Tidan, i anslutning till Smulebergsskolan. Kullerbyttan har tre avdelningar. Trull är avdelningen för barn i åldrarna 1-3 år. Trapp och Tripp är avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Snickargården

  Förskolan Snickargården ligger i centrala Tibro. Snickargården har fem avdelningar uppdelade på två hus. I röda huset finns avdelningarna Sågen och Vinkelhaken som är småbarnsavdelningar för barn mellan 1-3 år. I gula huset finns det tre avdelningar . Spiken och Skruven är för barn i åldrarna 3-4 år och Stegen är en 5-års grupp för barnen som har ett år kvar till förskoleklass. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år. Vi har fem olika gårdar med varierande utemiljö samt en gymnastiksal på vår förskola.

 • Förskolan Snickarvallen

  Förskolan Snickarvallen ligger i anslutning till Snickarvallens idrottsplats. Snickarvallen har sex avdelningar. Avdelningarnas namn är: Ettan, Tvåan, Trean, Fyran, Femman och Sexan. Ettan och Tvåan barn i åldrarna 1-3 år, Trean och Fyran barn i åldrarna 3-4 år, Femman och Sexan barn i åldrarna 4-5 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Sprattelbo

  Förskolan Sprattelbo ligger i Språtteboområdet. Sprattelbo har tre avdelningar. Hoppsan är en avdelning för barn i åldrarna 1-3 år. Studsan och Hejsan är avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Torpet

  Förskolan Torpet ligger i Häggetorpsområdet, mitt emot Häggetorpsskolan. Torpet har tre avdelningar. Loppan är en avdelning för barn i åldrarna 1-3 år. Humlan och Björnen är avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Förskolan Ängen

  Förskolan Ängen ligger i Hörnebo. Ängen har tre avdelningar. Smörblomman är en avdelning för barn i åldrarna 1-3 år. Blåklockan och Prästkragen är avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år. Åldersindelningen på respektive avdelning kan variera från år till år.

 • Enskilda förskolan Solbacken

  Solbacken är en enskild förskola med kristen profil. Den drivs av Equmeniakyrkan och har två avdelningar.