Konsument - och budgetrådgivning

Telefon
0504-180 00 (växel)

Telefontider
Mån-fre 08.30-09.30

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Tibro kommun erbjuder inte längre konsumentvägledning, men kan erbjuda budget- och skuldrådgivning.  Behöver du råd och stöd för att få en bättre ekonomi eller hjälp med att ansöka om skuldsanering? Då är du välkommen att kontakta socialförvaltningens budget- och skuldrådgivare. Se information i vänstermenyn under "ekonomisk rådgivning".

Har du frågor om varor och tjänster? Vill du veta mer om dina rättigheter som konsument? I listan här nedanför hittar du länkar till webbplatser med råd och stöd till dig som konsument:

 • Allmänna Reklamationsnämnden

  Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en statlig myndighet som har till huvudsaklig uppgift att opartiskt - och utan avgift för parterna - pröva konsumenttvister. Anmälan kan göras av en enskild konsument som har en tvist med en näringsidkare om ett köp.

 • Hallå konsument

  Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket. Hit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer, att handla hållbart och annat som du som konsument behöver hjälp med. Hallå konsument ger också allmän information om vilka regler som kan gälla vid transaktioner inom delningsekonomi och vid andra avtal mellan privatpersoner om köp av varor eller tjänster.

 • Konsumentverket

  Konsumentverket är en statlig myndighet som är till för dig som konsument. Myndighetens arbete gör det lättare för dig när du handlar.

 • Konsumenternas.se

  Webbplatsen konsumenternas.se är gemensam för Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Det är stiftelser, som ger privatpersoner oberoende fakta och vägledning inom bank och försäkring. Vägledningen är helt kostnadsfri.

 • Konsumenternas energimarknadsbyrå

  Konsumenternas energimarknadsbyrå är en självständig byrå som kostnadsfritt informerar och ger dig råd och vägledning i frågor som rör elmarknaden.

 • Konsument Europa

  Konsument Europa ger dig goda råd när du ska handla över gränserna inom EU.

 • Råd och Rön

  Råd & Rön är Sveriges enda tidning med oberoende tester. Tidningen publicerar omkring 50 tester och granskningar per år.