För föreningar

Telefon
Förvaltningssekreterare Marie Wickman 0504-18260, Förvaltningsassistent Irene Johansson 0504-18251

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 08.00-12.00 & kl. 13.00-16.00
Fredag kl. 08.00-14.00
Lunchstängt alla dagar mellan kl. 12.00-13.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Tibro har ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter.

Det finns omkring 130 föreningar i Tibro, med många olika verksamheter. Det finns många idrotts- och kulturföreningar här,men vi har även modellflyg- och dataföreningar i kommunen.

Föreningsregister

Tibro kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att underlätta för dig när du söker en förening eller en särskild verksamhet har vi sammanställt ett föreningsregister. Registret baseras på de uppgifter som föreningarna lämnar till kultur- och fritidskontoret.

Du har möjlighet att länka din förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med oss på kultur- och fritidskontoret.

Att bilda förening 

Funderar du på att bilda en förening? Vill du ha tips och exempel på hur man skriver stadgar, väljer styrelse med mera? För att få den perfekta hjälpen och lära dig mer om hur du bildar en förening, se till höger.

Evenemang 

Om din förening ska ordna ett evenemang kan vi lägga in det i evenemangskalendern. Kontakta oss på adress evenemang@tibro.se

Tibroidrottens nätverk

Tibroidrottens nätverk jobbar över idrottsgränserna för att nyttja den lokala kompetensen. Vi vill både lära av andra och lära varandra oavsett om det är verksamhetsledare eller organisationsledare i samtliga föreningar. Syftet är att hjälpas åt att stärka idrottskommunen Tibro. Det gör vi genom att delta i gemensamma temakvällar, utbildningar och träningar.

Regler om tillfällig övernattning

Övernattning i skolor, idrottshallar mm som används vid tillfällig övernattning. Detta sker främst i samband med olika typer av ungdomsläger, cuper men förekommer även i andra sammanhang.Ska din förening övernatta behöver du ansöka 5 dagar innan förläggningstillfället på denna blankett. Läs om tillfällig övernattning här.

 

 • Föreningsregister

  Tibro kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att underlätta för dig när du söker en förening eller en särskild verksamhet har vi sammanställt ett föreningsregister. Registret baseras på de uppgifter som föreningarna lämnar till kultur- och fritidskontoret. Du har möjlighet att länka din förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med oss på kultur- och fritidskontoret.

 • Föreningsservice

  På Kultur och Fritid kan du hyra ljudanläggning, overheadprojektor och diabildsprojektor samt kopiera.

 • Föreningsbidrag

  Kultur- och fritidsnämndens bidrag gäller lokala föreningar som bedriver barn och ungdomsverksamhet i Tibro kommun.

 • Boka lokaler och planer

  Samtliga bokningsbara lokaler visas här. Hellen Wallén tar emot bokning via mail hellen.wallen@tibro.se . av idrottshall eller utomhusanläggning. Irene Johansson tar emot bokning av skolsalar för uthyrning, Fågelviksgymnasiets café, samlingssal 209, Forum och Ransbrostugan.

 • Tibro kommuns ledarstipendium

  Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut ett ledarstipendium på 5000 kronor. Ledarstipendiet delas ut vartannat år i samband med idrottsfestivalen.

 • Tibroidrottens nätverk

  Tibroidrottens nätverk jobbar över idrottsgränserna för att nyttja den lokala kompetensen. Vi vill både lära av andra ocfh lära varandra oavsett om det är verksamhetsledare eller organistionsledare i samtliga föreningar.