För föreningar

Telefon
0504-18260, 0504-18251

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 08.00-12.00 & kl. 13.00-16.00
Fredag kl. 08.00-14.00
Lunchstängt alla dagar mellan kl. 12.00-13.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Tibro har ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter.

Det finns omkring 130 föreningar i Tibro, med många olika verksamheter. Det finns många idrotts- och kulturföreningar här,men vi har även modellflyg- och dataföreningar i kommunen.

Kultur och Föreningsmässa!
Söndag 7:e Oktober kl. 12.00-16.00
Fågelviksgymnasiet/Kompetenscenter
Gymnasiegatan 29

 • Nu börjar det närma sig, hör av dig snarast om du vill vara med!
 • Förbered information om din förening, har du något som riktar sig till barn och unga får du/ni gärna lyfta detta
 • Tala även om vad ni önskar för er presentation och vart ni vill stå: bord, stolar, digital hjälp eller annat så försöker vi att lösa detta på bästa sätt.
 •  Det kommer att genomföras en tipspromenad. Alla som vill vara med uppmanar vi till att skicka in en fråga med svarsalternativ.

  För anmälan/frågor: irene.johansson@tibro.se

 

Ny information kommer löpande!

Viktiga datum för föreningslivet:

 • 15/1  Intresseanmälan till ”säsongens Rankåspromenader”
 • 25/2  Ansökan lokalt aktivitetsstöd  period 1/7 – 31/12
 • 15/5  Ansökan om lokaler , idrottsanläggningar (Gäller säsongsbokningar)
 • 25/8  Ansökan lokalt aktivitetsstöd   period 1/1-30/6
 • 1/9    Sista datum att söka anläggningsbidrag
 • 1/1-  30/11 Sista datum för ansökan av lokal/anläggningsbidrag, driftsbidrag, ledarbidrag, tilläggsbidrag

Löpande: Kom ihåg att alltid meddela Irene J 18 251 , när ni får förändringar i er styrelse. Uppgifter förs in på kommunens föreningsregister

Föreningsregister

Tibro kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att underlätta för dig när du söker en förening eller en särskild verksamhet har vi sammanställt ett föreningsregister. Registret baseras på de uppgifter som föreningarna lämnar till kultur- och fritidskontoret.

Du har möjlighet att länka din förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med oss på kultur- och fritidskontoret.

Att bilda förening 

Funderar du på att bilda en förening? Vill du ha tips och exempel på hur man skriver stadgar, väljer styrelse med mera? För att få den perfekta hjälpen och lära dig mer om hur du bildar en förening, se till höger.

Evenemang 

Om din förening ska ordna ett evenemang kan vi lägga in det i evenemangskalendern. Kontakta oss på adress evenemang@tibro.se

Tibroidrottens nätverk

Tibroidrottens nätverk jobbar över idrottsgränserna för att nyttja den lokala kompetensen. Vi vill både lära av andra och lära varandra oavsett om det är verksamhetsledare eller organisationsledare i samtliga föreningar. Syftet är att hjälpas åt att stärka idrottskommunen Tibro. Det gör vi genom att delta i gemensamma temakvällar, utbildningar och träningar.

Regler om tillfällig övernattning

Övernattning i skolor, idrottshallar mm som används vid tillfällig övernattning. Detta sker främst i samband med olika typer av ungdomsläger, cuper men förekommer även i andra sammanhang.Ska din förening övernatta behöver du ansöka 5 dagar innan förläggningstillfället på denna blankett. Läs om tillfällig övernattning här.

Sport- och fritidslokaler samt föreningsservice 

Kultur & Fritid har fastställda taxor och avgifter för hyra av lokaler och sportområden samt olika typer av föreningsservice. Följ länken avgifter och taxor.

 • Föreningsregister (länk)

  Tibro kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att underlätta för dig när du söker en förening eller en särskild verksamhet har vi sammanställt ett föreningsregister. Registret baseras på de uppgifter som föreningarna lämnar till kultur- och fritidskontoret. Du har möjlighet att länka din förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med oss på kultur- och fritidskontoret.

 • Föreningsservice

  På Kultur och Fritid kan du hyra ljudanläggning, overheadprojektor och diabildsprojektor samt kopiera.

 • Föreningsbidrag

  Kultur- och fritidsnämndens bidrag gäller lokala föreningar som bedriver barn och ungdomsverksamhet i Tibro kommun.

 • Boka lokaler och planer

  Samtliga bokningsbara lokaler visas här. Hellen Wallén tar emot bokning via mail hellen.wallen@tibro.se . av idrottshall eller utomhusanläggning. Irene Johansson tar emot bokning av skolsalar för uthyrning, Fågelviksgymnasiets café, samlingssal 209, Forum och Ransbrostugan.

 • Tibro kommuns ledarstipendium

  Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut ett ledarstipendium på 5000 kronor. Ledarstipendiet delas ut vartannat år i samband med idrottsfestivalen.

 • Tibroidrottens nätverk

  Tibroidrottens nätverk jobbar över idrottsgränserna för att nyttja den lokala kompetensen. Vi vill både lära av andra och lära varandra oavsett om det är verksamhetsledare eller organistionsledare i samtliga föreningar.

 • Lokalansökan för privatpersoner och föreningar

  Ansökan för privatpersoner och föreningar om tider i Inomhuslokaler säsongen 2018 - 2019