Etablering

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Tibro är en kommun i tillväxt, med stark entreprenörsanda och drivkraft. Beläget i vacker natur men ändå nära till större städer som Stockholm och Göteborg finns det stora möjligheter för företagande och boende här.

  • Med endast 20 minuter till Skövde resecentrum är det enkelt att ta sig vidare till Stockholm eller Göteborg med tåget. Kunder och besökare tar sig utan problem till Tibro.
  • Attraktiv och prisvärd tomt- och industrimark för såväl företag som privatpersoner.
  • Här finns det över 800 registrerade företag som jobbar inom 170 olika branscher.
  • Det sägs att över 80% av alla möbler i Sverige går igenom Tibro, här finns ett stort logistikcentrum som dagligen kör varor över Sverige och övriga Europa.
  • Den största branschen här är trä, möbler och inredning. Här finns flera möbelfabriker som designar, tillverkar och säljer möbler i Sverige och utomlands.
  • Det finns ett nära samarbete mellan företagare, kommunala tjänstemän och politiker i form av återkommande nätverksträffar.
  • Tillsammans med övriga kommuner i Skaraborg samarbetar Tibro med Gymnasium Skaraborg.
  • I Tibro är det nära till skolor, förskolor och fritidsaktiviteter. Kommunen präglas mycket av idrott och friluftsliv i form av klubbar och evenemang. 

Lathund för företagsetableringar

Beroende på vilka behov och önskemål du har för din etablering har vi tagit fram en lathund som du kan följa för att komma i kontakt med rätt person inom Tibro kommun.

Lathund för företagsetablering

En karta över Skaraborg

Business Region Skaraborg

Tibro kommun ingår i ett samarbete med hela Skaraborg.

Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner. Vårt uppdrag är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser. Verksamheten är ett samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner och vi är ett regionkontor till den nationella organisationen Business Sweden.

Läs mer om Business Region Skaraborgs arbete och projekt här