Överenskommelsen

E-post
ung@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Postadress
Kultur & Fritid
Gymnasiegatan 29
543 32 Tibro

Dokumentet Överenskommelsen

När du kommer till oss första gången kommer vi ge dig en informationslapp som beskriver verksamheten samt våra regler. Den ska du skriva under tillsammans med en vårdnadshavare och lämna in vid ditt nästa besök. Underskriften intygar att du godkänner våra regler vilket är en förutsättning för att du ska kunna vara hos oss. Tillsammans skapar vi en trygg miljö som alla kan trivas i.

Överenskommelse för fritidsgården

Här ska du uppleva trygghet, gemenskap och rättvisa, mötas av positiv förväntan och bli sedd som en unik individ. Här ska du ha kul, kunna utvecklas och känna att du gör något meningsfullt.

Vår verksamhet är

Frivillig: Du deltar bara om du själv vill.

Öppen: Du behöver inga speciella förutsättningar eller färdigheter för att kunna delta och du väljer själv hur ofta och i vad du vill delta.

Processtyrd: Det är dina intressen och behov som styr. För oss är det inte vad vi gör tillsammans som är det viktiga utan vad du lär dig och upplever medan vi gör det.

Trygg: Vi tillåter inga typer av våld, rasism, sexism, homofobi eller andra uttryck för bristande respekt för andra. Det är också alkohol- och drogförbud i vår verksamhet.

Så här är vi mot varandra

Här ska du kunna ta plats och ge plats samt känna dig säker. Här skall alla kunna vara sig själva. Respekt innebär att vi lyssnar på varandra. Det innebär att vi löser problem och konflikter genom att prata med varandra i lugn och ro. Om du känner att det är svårt att vara schysst och visa respekt, säg till så hjälper vi dig med det. Personalen finns alltid här för att stödja dig och andra. 

Vad som händer om du bryter mot våra värdegrunder

Vi har nolltolerans mot all form av kränkningar. Vi förutsätter att du följer våra regler, men om du av någon anledning ändå bryter mot någon av dessa kommer du bli avstängd.

Vi tycker att en god kontakt med vårdnadshavare är viktigt! Vi vill gärna ha våra besökares personuppgifter om något skulle hända eller om vi av annan anledning vill kunna kontakta vårdnadshavaren.