Cykel-, vandrings- och kanotleder

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till biblioteket följande tider:

Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Det finns goda möjligheter att cykla, vandra och paddla kanot i Tibro kommun. Du kan till exempel göra cykelutflykter i centrum och runt sjön Örlen, vandra i Rankås och paddla i sjön Örlen.

Det är många som tycker om att cykla. På en cykel når du snabbt intressanta platser i närområdet och du slipper bära på tung utrustning. Det är också ett riktigt miljövänligt alternativ till bilen och samtidigt får du en behaglig dos motion. Vi har tagit fram åtta cykelturer med bra beskrivningar på sevärdheter i Tibro kommun med start i centrum. Cykelturförslagen hittar du i länken till skaraborgsleder.se.

Vandringens tempo gör att du kan använda alla dina sinnen fullt ut för att uppleva din omvärld. Du har samtidigt en optimal flexibilitet. Det är enkelt att göra avstickare, plocka bär eller svamp och ta en rast precis där du vill. Rankås erbjuder bra vandringsmöjligheter. Det finns leder på allt från en kilometer till den milslånga Rankåsleden som är kopplad till Västra Vätterleden norr och syd. Bra kartmaterial finns i länken nedan.

Kanotning är en fritidsaktivitet med många unika fördelar. Känslan av stillhet och närhet när du glider fram helt i din egen takt är speciell. Du kommer betydligt närmare fåglar och andra djur än om du till exempel vandrar. Kanotledsbeskrivningar finns i länken nedan.