Träffpunkt för äldre - Solsidan

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Kontakter

Till träffpunkt Solsidan kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Solsidan förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen. Solsidan ersätter det som tidigare kallades för Äldrecentrum.

Tanken med Solsidan är att erbjuda pensionärer som bor i eget boende, anhöriga och frivilliga, samvaro kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen.

Besök måste förbokas

Besöken till Solsidan måste förbokas, vilket görs på telefon 0504-186 03 mellan kl. 8:00-9:00, måndag-fredag. Max 12 besökare tillåts varje pass. Förmiddagspasset är 9.30-11.30 och eftermiddagspasset är 13.30-15.30.

Program

Programblad 10 - 21 januari

Programblad 24 januari - 4 februari

Läsrummet

I vårt läsrum finnns böcker från Tibros bibliotek. Här finns samtliga böcker med stor stil samlade, men även andra. Här kan du låna böcker och återlämna - även sådant du lånat på biblioteket på Gymnasiegatan. Du kan också beställa böcker och välja att hämta dem här. Det är alltid öppet till läsrummet.

Må bra-rum 

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30 -11.30 och 13.30-15.30. Bemannat med personal och frivilliga efter behov.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Solsidan på Fredsgatan 36-38, vid Allégårdens entré. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken "kontakt" ovan.

Aktivering, gemenskap och avlastning

Vår målsättning är:

  • Aktivering och social samvaro
  • Förebygga isolering och avlastning för den som stöttar en anhörig.

Vi kan erbjuda dig bland annat aktiviteter som qi gong, sittande dans och bingo.

Det är viktigt för oss att dagen blir så meningsfull och trevlig som möjligt och vi tar gärna emot synpunkter och förslag på vad vi kan göra på mötesplatsen.