Träffpunkt för äldre - Solsidan

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Kontakter

Till träffpunkt Solsidan kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Solsidan förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen. Solsidan ersätter det som tidigare kallades för Äldrecentrum.

Tanken med Solsidan är att erbjuda pensionärer som bor i eget boende, anhöriga och frivilliga, samvaro kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen.

Vissa besök behöver anmälas i förväg på telefon 0504-186 03. Anmälningstelefonen är öppen varje vardag klockan 8.00 - 9 .00. Det framgår av programbladet vilka aktiviteter som kräver föranmälan.

Träffpunkt Solsidan hanterar inte kontanter. Betalning på caféet kan endast ske med kort eller med mobilappen Swish.

Program

Programblad 1 - 14 juli

Programblad 15 - 28 juli


Utmärkelse

Den 23 mars 2023 fick Träffpunkt Solsidan ta emot utmärkelsen "Det goda exemplet" från Samordningsförbundet Skaraborg. Här kan du läsa mer om det.


Läsrummet

I vårt läsrum finns ett urval böcker från Tibros bibliotek. Det finns böcker med extra stor text, romaner, deckare och lite faktaböcker. Böckerna byts ut några gånger om året.

För dig som vill låna andra böcker från Tibro bibliotek men har svårt att ta dig till biblioteket på grund av ålder eller långvarig sjukdom erbjuder biblioteket tjänsten Boken kommer. Tjänsten Boken kommer innebär att biblioteket levererar böckerna hem till dig.
Kontakta biblioteket för mer information.

 

Må bra-rum 

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill.

Öppettider

Träffpunkt Solsidan har öppet vardagar kl. 9.30 - 11.30 och 13.30 - 15.30. Bemannat med personal och frivilliga efter behov.

Söndagsöppet

Solsidan har öppet söndagar kl. 14.00 - 16.00 med caféverksamhet som bemannas av frivilliga. 

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Solsidan på Fredsgatan 38, vid Allégårdens entré. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken "kontakt" ovan.

Aktivering, gemenskap och avlastning

Vår målsättning är:

  • Aktivering och social samvaro
  • Förebygga isolering

Vi kan erbjuda dig bland annat aktiviteter som qi gong och bingo.

Det är viktigt för oss att dagen blir så meningsfull och trevlig som möjligt och vi tar gärna emot synpunkter och förslag på vad vi kan göra på mötesplatsen.