Besöksnäring i fokus på välbesökt näringslivsfrukost

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

16 maj 2024

Näringsliv, arbete och etablering

Tibro är en plats med många möjligheter med ljusa framtidsutsikter där besöksnäringen är viktig. Det var temat för näringslivsfrukosten på Ruders egendom den 15 maj.

Den helt fulltecknade näringslivsfrukosten genomfördes denna gång i magasinet på Ruders egendom, det var också den första träffen för Johan Almgren i sin nya roll som näringslivschef i Tibro kommun. Morgonen inleddes med en frukost i solen och därefter berättade Ruders nya ägare Tarja Nero om Ruder, hur ett letande efter sommarstuga resulterade i ett spontanköp av den stora egendomen och hur planerna för verksamheten ser ut framåt; det handlar om både café, hotellverksamhet, bröllopsarrangemang och konferenser. 

Viktig med samarbete och dialog

Fokus för morgonen var besöksnäringens betydelse för en plats - ett uppdrag som näringslivsenheten på kommunen arbetar med. Johan Almgren pratade om möjligheterna för Tibro, både som ort att besöka och en ort att bosätta sig på. För det krävs att attraktiva platser för boende, besökare och företag skapas, något som också kräver samarbete och dialog mellan olika grupper och delar av samhället. 

Det är viktigt att det finns bra förutsättningar för att man ska våga ta företaget till Tibro eller satsa på att köpa sitt nya boende här. Vi ska också skapa en plats som är attraktiv för människor. Det ska vara fint, städat och rent, det ska finnas öppna caféer och besöksmål, det ska vara attraktivt för människor att besöka platsen, sa Johan Almgren.

Platsutveckling på agendan

Det är också det kommande fokuset för näringslivsenheten – att tillsammans med kommunens andra aktörer gemensamt jobba för att utveckla Tibro mot ett än mer attraktivt besöksmål och en självklar kommun att bo i.

”Turism och besöksnäring är viktigt, turism skapar tillväxt och det är positivt för Tibro”, sa Johan Almgren. 

Morgonens träff avslutades med att den nya näringslivschefen berättade om de pågående och kommande satsningarna i kommunen där både ett initiativ för en regional cykelled, centrumutvecklingsplanen, idrottsturismen och kommande lokala evenemang nämndes.

”Närmast har vi ju Tibrodagarna i juni, det kommer bli en folkfest!” avslutade Johan Almgren.