Försäkringar

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Tibro kommun har ett omfattande försäkringsskydd, bland annat genom kommunens kommunförsäkring. Kommunen har för närvarande försäkringsavtal med Länsförsäkringar Skaraborg, IF Skadeförsäkringar, Protector, QBE, S&P CNA och Markel.

På den här sidan hittar du information om följande försäkringar:

  • Olycksfallsförsäkring

    Tibro kommun har en olycksfallsförsäkring via Protector Försäkring som gäller olycksfallsskador som inträffar under ordinarie verksamhet samt resa till och från verksamheten. Försäkrade är bland annat förskolebarn och skolelever och omsorgstagare.

  • Ansvarsförsäkring

    Tibro kommun har en ansvarsförsäkring hos Länsförsäkringar. Försäkringen används då kommunen blir skadeståndsskyldig enligt de allmänna skadeståndsreglerna. Det gäller till exempel skador som orsakas av att en arbetstagare gjort fel eller varit försumlig samt skador som uppstår på grund av felaktig myndighetsutövning, felaktiga råd eller upplysningar och felaktig upphandling enligt LOU, Lagen om offentlig upphandling.

  • Tjänstereseförsäkring

    Tibro kommun har en tjänstereseförsäkring, som gäller kommunanställda, praktikanter, förtroendevalda och personer som utför uppdrag för kommunens räkning. Försäkringen gäller även elever vid resor och praktik som har anordnats eller godkänts av någon av kommunens skolor.