Friluftsliv och motion

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

I Tibro kommun finns fina områden för friluftsliv och motion, framförallt Rankåsområdet och Örlenområdet.

Rankås inbjuder till många olika aktiviteter inom friluftsliv som löpning, stavgång, cykling, promenader, vandring och digital tipspromenad med mera. 

Örlenområdet har tre friluftsbad: Örlenbadet, Campingbadet och Fagersannabadet. Sjön Örlen har förbindelse med Viken och Göta Kanal, vilket gör det möjligt att göra spännande kanotturer.

Prästberget ligger intill Örlenbadet. Det är en oerhört vacker plats. Ett besök på våren i april-maj, när täta mattor av blåsippor, gullvivor och liljekonvalj står i blom rekommenderas.

Nyheter Friluftsliv och motion

 • En rosa cirkel. Framför flyger ett barn på en uppslagen bok.

  Välj böcker till bibblan

  27 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Vad vill du läsa? Hjälp biblioteket välja nya böcker till barn- och ungdomsavdelningen! Vi träffas torsdag 30 mars kl.17.00 till 17.45 på bibliotekets barnavdelning. För alla barn och unga!

 • utställning för de minsta på Tibro museum

  Kan själv! utställning för de allra minsta

  15 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Utställningen Kan själv! är en utställning och ljudupplevelse för de allra minst, 0-2 år. Den produceras av Västra Götalandsregionen, på Tibro museum. Visas från 21:a mars till och med 14:e maj.

 • kulturstipendium

  Tibro kommuns kulturstipendium

  7 mars 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Nu är det dags att nominera kandidater till kulturstipendiet. Känner du någon som du vill nominera, någon eller några som har utmärkt sig inom kulturområdet, kanske du själv?  Nomineringsperioden pågår till den 30 april. Stipendiet kommer att delas ut den 6 juni i Balteryd i samband med nationaldagsfirandet.

 • Tibro Museum

  Nya öppettider på Tibro museum

  27 februari 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Onsdag den 1:a mars öppnar Tibro museum igen efter att ha haft vinterstängt. Öppettider denna dag är: 15-19. Från och med vecka 9 har muséet nya öppettider: Torsdagar kl.13-19 och Fredagar kl.8.30-12. Varmt välkomna!

 • Bild på pristagarna från 2021 års digitala idrottsfestival i Tibro

  Köp biljetter till idrottsfestivalen!

  23 februari 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Den 31 mars är det återigen dags för idrottsfestival i Tibro. Årets festival äger rum på Millners. Kvällen inleds med mingel kl. 18.00 och sedan är det festivaldags med tapastallrik, hyllningar och underhållning och dans. Konferencier är Gunnar Pettersson och årets festivalband är Nisse Bandit. Välkommen att boka biljetter!