Enklare att ställa sig i tomtkö med ny e-tjänst

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Karta

16 april 2024

Byggnation, boende och miljöskydd

Nu blir det smidigare för den som är intresserad av att ställa sig i tomtkö i Tibro kommun. Med den nya e-tjänsten för tomtkö behöver intressenter inte fylla i pappersblanketter. Istället kan du enkelt ställa dig i kö och följa din köplats digitalt. E-tjänsten innebär smidigare handläggning och det blir lättare att följa sin plats i tomtkön.

Från och med den 22 februari har Tibro kommun infört en ny e-tjänst för alla som är intresserade av att stå i kö till kommunens tomter.

Så fungerar den digitala tomtkön

För att kunna ställa dig i kö digitalt via e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation. I e-tjänsten fyller du i området som du är intresserad av och dina kontaktuppgifter.

När anmälan är gjord betalar du anmälningsavgiften på 400 kronor till Tibro kommun. När betalningen är gjord erhåller du som sökande en plats i tomtkön. Saknar du e-legitimation kontaktar du byggnadsnamnd@tibro.se för att få hjälp med att ställa dig i tomkön.

Ställ dig i kö

Anmäl ditt intresse här: Tomtkö, kommunala småhustomter - anmälan - Tibro kommun

Här hittar du mer information om tomtkön: Småhustomter - Tibro Kommun

De lediga tomterna som finns i Tibro kommun kan du se via vår digitala tomtkarta: "Lediga tomter - Tibro kommun". Klicka sedan på tomten som du är intresserad av att se om den är tillgänglig.