Nya fritidsgården invigd

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

12 september 2023

Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

Tisdagen den 5 september invigdes Tibros nya fritidsgård, som är belägen i den nyrenoverade Fågelvikskolan. Ett fyrtiotal ungdomar var med på invigningen, som fritidschefen Marcus Blåder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson höll i. Hör Marcus berätta om de nya lokalerna och ta del av vad de deltagande ungdomarna tycker om dem.

Marcus Blåder inledde invigningsceremonin genom att hälsa alla välkomna:

Vi ska dra igång invigningen av vår nya fina fritidsgård. Jag kan bara säga  att verksamheten här kommer att präglas av delaktighet och inflytande från er ungdomar. Ni kommer att ha möjlighet att påverka vad vi ska göra och vad vi ska ägna oss åt, fastslog han.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson invigningstalade också:

En fritidsgård är en lokal för någon form av organiserad fritidsverksamhet. Passa nu på att verkligen nyttja de här nya lokalerna, uppmanade han ungdomarna.

Lyckad invigning

Marcus Blåder var glad över att så många ungdomar tog tillfället i akt och deltog i invigningen. 

Snabbt som ögat så fylldes det på i lokalerna och det var roligt att se att så många var sugna på att se våra nya lokaler och prova på de nya aktiviteter som finns i huset. Här har vi helt nya möjligheter jämfört med hur det var i vår gamla fritidsgård Dojan. Här finns det separata rum för olika verksamheter. Vi har ett jättefint datarum med moderna datorer där man kan spela. Vi har tv-rum och aktivitetsrum. Vi har en ateljé där man jobba med skapande verksamhet, konstaterade han. 

Positiv inställning

Ungdomarna som var med på invigningen var genomgående positivt inställda till de nya lokalerna. Här är några av deras kommentarer:

"Den känns fräsch och fin", sa en ung tjej.
"Det känns bra, skönt att ha lite nya lokaler", fastslog en ung kille.
"Kul att man kan göra något roligt efter skolan," säger en annan kille.
"Det är fräscht." "Det är bra hittills." kommenterade ytterligare två killar.

"Det känns kul att ha någonstans att hänga även om man inte kan vara hemma hos någon, så att man slipper att vara ute hela tiden," framhöll en av de unga kvinnliga besökarna.

"Det känns kreativt att bara flytta till samma skola vi var på. Det känns lättare att komma hit," sa en av de lite äldre ungdomarna på plats. 

"Det är mycket mer fint. Man känner sig hemma", avslutade en av de närvarande tjejerna.