Tibroungdomar nöjda efter fjärdeplats i UngDrive Masters

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

11 oktober 2023

Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

I månadsskiftet september-oktober deltog tre driftiga Tibroungdomar i UngDrive Masters i Gnosjö, ett evenemang som fungerar som ett SM för sommarföretagare. Det resulterade bland annat i en fjärdeplats. ”Vi hamnade precis utanför prispallen, men det kändes helt okej. Vi fick med oss jättemycket från upplevelsen”, säger Isabelle Kjellberg.

Varje år kan ungdomar i åldrarna 15-18 år prova på hur det är att starta och driva egna sommarföretag via UngDrive Academy, som drivs av ett nätverk av framstående unga företagare.

Det valde en handfull Tibroungdomar att göra i år och tre av dem, Elsa Boman, Isabelle Kjellberg och Filip Bokedal, blev kvalificerade att delta i UngDrive Masters. Det är en tre tre dagar lång weekend fylld av socialt umgänge med andra sommarföretagare och unga och etablerade entreprenörer, inspirerande aktiviteter och en entreprenöriell tävling, SM för sommarföretagare, där deltagarna fick lösa företagsrelaterade uppdrag i grupp.

Nätverkande och utmanade uppdrag

Det var magiskt. Vi fick träffa väldigt många nya människor och ta del av nya sätt att se på saker, berättar Isabelle Kjellberg, som går i årskurs nio på Fågelvikskolan. 

UngDrive har gett mig en massa saker, fastslår Elsa Boman, som också läser sista året på Fågelvikskolan. Jag har fått vänner för livet.

De som höll i UngDrive Masters pratade mycket om att nätverka. Man skaffar mycket vänner. Alltså en massa kontakter som lägger grunden till möjliga framtida samarbeten också, klarlägger Isabelle.

Utvalda entreprenörer

Isabelle, Elsa och de andra 94 personerna som deltog i UngDrive Masters blev handplockade.

Alla som ville kunde ansöka till eventet, men vi som deltog valdes ut utifrån tre kriterier: bra sommarjobb, framtidsmöjligheter och ett personligt driv, framhåller Elsa.

Tårtor och ekonomistudier

Både Elsa och Isabelle berättar om sina sommarföretag och framtidsplaner med stor entusiasm och ett härligt engagemang.

Jag har ett företag som heter Isas godsaker där jag bakar tårtor till födelsedagskalas, säger Isabelle. Hon fortsätter:

Jag kommer att fortsätta som entreprenör och driva mitt företag vidare. Jag ska välja ekonomi som min linje på gymnasiet där det finns företagsekonomi och gå vidare med det som grund, så får vi se var jag hamnar efter det, betonar hon.

Honung, ekonomi - och biologisk mångfald

Elsa har haft bikupor hemma på familjens tomt i Hörnebo i sommar.

Jag driver ett företag som heter Sweet Honey och jag säljer honung. Och jag tänker fortsätta med mitt företag. Jag har fått mersmak för entreprenörskap. fastslår hon.

Elsa brinner inte bara för sitt företagande. Hon vill också vara med och bidra till biologisk mångfald. 

Jag har planer på att skaffa fler bikupor och så skulle jag vilja vara med och skapa ängar genom att så frön på olika platser, som de som vill kan vara med och bidra med pengar till, framhåller hon.