Tibros pumptrack invigd med tal och åkarglädje

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

10 juli 2023

Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

Det blev full fart i Tibros pumptrack direkt när den invigdes den 10 juli. Efter invigningstal av kommunalrådet Jan Hanna och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson och obligatorisk bandklippning tog sig barn och ungdomar i olika åldrar runt banan med stor koncentration och uppenbar rörelseglädje. Här kan du se en film och läsa om vad som hände under invigningen.

Invigningsceremonin inleddes med att enhetschefen Marcus Blåder berättade om bygget av pumptracken och den satsning på ett utvecklat aktivitetsområde som Tibro kommun genomför vid Fågelvikskolan och Sportparken just nu. Därefter bjöds det på invigningstal av Jan Hanna och Torbjörn Andersson.

Viktig aktivitetssatsning

Vi tycker att det är viktigt att ge våra barn och ungdomar så goda framtidsförutsättningar som möjligt. Området som pumptracken blir en naturlig del av ger både unga Tibrobor och besökare nya möjligheter att röra på sig, leka och umgås tillsammans under härliga former, såväl organiserat som spontant. Det här är en satsning som ger livskvalitet, förbättrad folkhälsa och stärker Tibro som boendeort och besöksort, konstaterade Jan Hanna. Han avslutade sitt tal med att uppmana alla som är sugna på att
använda pumptracken att göra det med glädje och omsorg om platsen och varandra.

Kom hit och lek! Kom hit och njut, uppmanade han.

Öppet för alla

Torbjörn Andersson var inne på liknande tankegångar i sitt tal. Han beskrev cykelns och sparkcykelns historia och fastslog att de representerar jämlikhet och rörelseglädje på lika villkor.

Jag är stolt över att inviga den här pumptracken som är ännu ett steg i jämställdhetens och rörelseglädjens tecken och ytterligare ett steg i satsningen som tidigare kallades Arena Fågelvik. Det gör mig riktigt glad, fastslog Torbjörn och pekade på sitt återkommande motto: Att alla ska kunna ta en kul tur i Tibro.

Rörelseglädje med härlig omtanke

När invigningstalen hade hållits fick ett gäng unga Tibrobor vara med om att klippa bandet som officiellt öppnade pumptrackbanan och den närliggande nya näridrottsplatsen. Därefter susade barnen och ungdomarna glatt ut på sina cyklar och kickbikes i den unikt utformade pumptrackbanan med liv och lust. 

Vissa av de unga Tibroborna körde på i ett snabbt tempo och testade de lite mer utmanande delarna av pumptracken utan att tveka, medan andra föredrog att utforska banan på ett lite försiktigare sätt, i ett lugnare tempo. Det är tydligt att pumptracken passar såväl ungdomar och vuxna, som barn i olika åldrar. Och det var fint att notera att de större barnen och ungdomarna såg till att de mindre barnen kunde ta sig runt på ett säkert sätt. Nog fick alla som var med en kul tur i Tibro. Även Torbjörn Andersson själv. Härligt!