Tibro visar solidaritet för Ukrainas befolkning

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Ukrainas flagga

24 februari 2023

Kommun och politik

24 februari hade kriget i Ukraina pågått i ett år. Sedan Ryssland invaderade landet för ett år sedan har kriget orsakat många människors död och ett enormt lidande för befolkningen. Tibro kommun står i fortsatt solidaritet med Ukrainas folk och deras kamp för sina demokratiska och mänskliga rättigheter.

Kommunalrådet Jan Hanna skickar en solidaritetshälsning till Ukrainas krigsdrabbade befolkning. Filmen är 15 sekunder lång. En engelsktextad version har på begäran av ukrainska ambassadören skickats till Ukrainas ambassad i Sverige.


För att visa vårt stöd hissade kommunen den ukrainska flaggan vid kommunhuset och på Stora torget fredagen den 24 februari. Kommunen belyste även huvudentrén i de ukrainska färgerna.

Sveriges kommuner och landsting - SKR - förmedlade en uppmaning från Ukraina till befolkningen. Initiativet till en kort film kommer från ukrainska ambassadören, som skrev till SKR.

"I brevet ber han svenska kommuner och regioner att stödja Ukraina genom att på olika sätt uppmärksamma att det snart är ett år sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina", skriver Peter Danielsson, ordförande för SKR.

Våra tankar är med alla som drabbas av krigets konsekvenser.