Snart släpps tomterna i Baggebo 2

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Tibro kommuns plan- och byggchef Kim Olsson presenterar  22 nya tomter på bostadsområdet Baggebo 2 mellan Baggeboskolan och Hörnebo.

17 oktober 2024

Aktuella bygg- och anläggningsprojekt

22 nya tomter kommer inom kort att släppas i det nya bostadsområdet Baggebo 2, som ligger mellan Baggeboskolan och Hörnebo. Från den 24 oktober fram till den 13 november kan du som är intresserad av en tomt lämna in en intresseanmälan.

Tibro fortsätter att utvecklas med flera bostäder. Från och med den 24 oktober är det möjligt att anmäla intresse för de tomter som släpps i det nya bostadsområdet Baggebo 2. Området ligger nära både en förskola, en grundskola och det nya aktivitetsstråket som håller på att uppföras längs med gamla Hörnebovägen.

Området ligger väldigt bra till och sedan tomterna i Baggebo 1 sålde slut har vi sett fram emot att kunna släppa dessa nya tomter. Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda även detta område till både nuvarande och blivande kommuninvånare  som vill bygga nytt, säger Kim Olsson, plan- och byggchef i Tibro kommun.

Digital tomtkö för information om tomter

Ett första steg för att lämna intresse för att bygga i det nya området är att stå i den digitala tomtkön. Gör du inte redan det, kan du gå med i kön genom att gå in på sidan för lediga tomter där det också finns mer information om intresseanmälan och hur det går till vid nybyggnation. När du står i den digitala tomtkön får du löpande information inför tomtsläpp och annan information om nybyggnationer.

Det här är ett bra steg i Tibros fortsatta tillväxtresa där vi satsar både på att utveckla centrum och andra delar av Tibro. Vi är en attraktiv boendekommun och nu kan vi erbjuda ett nytt fint område att skapa sitt framtida hem på, säger Kim Olsson.

Tomter fördelas i slutet av november

Under perioden 24 oktober – 13 november kan du som står i tomtkön lämna intresseanmälan för de nya tomterna. Efter att tidsfristen har gått ut kommer tomterna att fördelas efter turordningen i tomtkön. Alla som har lämnat intresseanmälan kommer att få återkoppling, senast den 21 november 2024.

Välkommen med din intresseanmälan!