Anslutningsvägen mellan Bangatan och Vallgatan klar att tas i bruk

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Anläggning av ny anslutningsväg mellan Bangatan och Vallgatan.

18 oktober 2024

Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service, Aktuella bygg- och anläggningsprojekt

Nu är anslutningsvägen och gång- och cykelvägen mellan rondellen vid Snickarvallens förskola och Vallgatan klar att tas i bruk. Den öppnas för trafik fredagen den 25 oktober. I mitten av oktober försåg personal från Tibro kommuns gata- och parkavdelning vägen med en tillfällig beläggning av asfaltkross och kantsten. Den nya vägen och gång- och cykelvägen kommer att asfalteras våren 2025.

Färdigställandet av den sista anslutningsvägen från rondellen vid Snickarvallens förskola är en del av arbetet med centrumutvecklingsplanen som antogs tidigare i år. Tanken med den här och andra åtgärder i centrumutvecklingsplanen är öka tryggheten och skapa trivsamma, levande miljöer i centrala Tibro.

Det nya vägavsnittet kommer att avlasta Centrumgatan från en del trafik och göra det möjligt för alla som åker från Häggetorpsområdet att snabbare ta sig ut till väg 49, vilket kan minska köbildning och koldioxidutsläpp.  

Arbetet med anslutningsvägen mellan Bangatan och Vallgatan inleddes i slutet av augusti i år och avslutas inför vintern i slutet av oktober. Både vägen och gång- och cykelvägen planeras asfalteras i april-maj nästa år.

Hela det här projektet har fungerat väldigt bra. Vi har klarat av att hålla oss inom budget och tidsplanen har hållit från start till mål, säger gata- och parkchefen David Versén.