Nu är Sverige medlem i försvarsalliansen NATO

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

11 mars 2024

Trygghet och säkerhet

Från och med den 7 mars är Sverige en del av försvarsalliansen Nato. Måndagen den 11 mars kl. 12.00 hölls en ceremoni där den svenska flaggan hissades vid Natos högkvarter i Bryssel och därefter genomförde Försvarsmakten regionala ceremonier för att uppmärksamma Natomedlemskapet på flera platser i Sverige, däribland i Skövde. Ta del av information om vad Natomedlemskapet innebär.

Nato-medlemskapet bidrar till säkerhet och stabilitet i Sveriges närområde och i Europa. I och med medlemskapet i Nato deltar Sverige fullt ut i försvarsalliansens verksamhet och beslutsfattande. 

Angelägenhet för hela samhället

Nato-medlemskapet är en angelägenhet för hela samhället. Det är en central utgångspunkt för uppbyggnaden av det svenska totalförsvaret, det vill säga det militära försvaret och civilförsvaret. I det arbetet har även vi som enskilda medborgare, civilsamhället och näringslivet avgörande roller. Alla behövs. Tillsammans bygger vi ett starkare försvar och förbättrar säkerheten.

Du är en del av Sveriges beredskap

Vi är alla en del av Sveriges beredskap. Det är med gemensamma krafter som vi skapar ett robust samhälle och står upp för Sveriges fred, frihet och demokrati.