Fågelvikskolan invigd

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

30 augusti 2023

Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

Fredagen den 25 augusti invigdes nya Fågelvik där Tibros nya högstadieskola, kulturskola, fritidsgård, anpassade grundskola och introduktionsprogrammet nu finns tillsammans med kommunens bibliotek. Lärare, elever, politiker och andra inbjudna gäster fick lyssna till en hel rad med tal och mingelmusik av lärare från Kulturskolan och så hjälptes elever och politiker åt att klippa det obligatoriska bandet. Ta del av vad som hände under invigningen och hör ansvariga politiker, chefer och elever ge sin syn på de nya lokalerna.

Först ut bland talarna var skolans rektor Emelie Ahlén Karlsjö. Hon hälsade alla välkomna till invigningsceremonin och passade på att säga några ord om flytten till den nyrenoverade skolan:

Det har varit en väldigt spännande process det här att följa flytten av högstadiet till gymnasiets tidigare lokaler. Jag har passat på den här veckan att gå runt och prata med elever och personal om vad de tycker om den nya skolan. Och det vanligaste svaret som jag har fått är att det är nytt, fräscht och fint, att det är roligt, men också att det är en nystart, framhöll hon.

Nöjda elever

Eleverna Noah Tapper, 7B, Elliot Hagstedt, 7B, Kerstin Lennartson, 8F, och Stella Gustafsson, 8F, är riktigt nöjda med att vara på plats i de nya lokalerna:

Känslan är helt ok. Vi har många kompisar, roliga lärare och fina lokaler, säger Noah.

Det är bra och många nya fina lokaler, men lite pirrigt när man har en annan klass, inflikar Elliot.

Det är kul att börja i nyrenoverade lokaler istället för att gå i de gamla lokalerna som har funnits i så många år, instämmer Stella.

Jag tycker att det är en väldigt mysig skola och de har gjort ett väldigt bra jobb. Det är väldigt fräscht och många grupprum och soffor och sådant, framhåller Kerstin.

Fokus på samarbete

De övriga talarna, kommunalrådet Jan Hanna, barn- och utbildningsnämndens ordförande Alda Danial, kultur- och fritidsnämndsledamoten Stefan Grad, kulturchefen Johan Fransson och Maria Lundin, rektor för introduktionsprogrammet och den anpassade grundskolan betonade alla den viktiga satsningen på ändamålsenliga lokaler och det breddade samarbetet mellan olika verksamheter i sina tal.

I det här huset ska verksamheter som skola, kulturskola, fritidsgård och bibliotek kunna samverka med varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Vårt gemensamma uppdrag är att bidra till våra ungdomars bildning, betonade Alda Danial.

Vi som arbetar på biblioteket och Kultur och fritid har varit ensamma i det här huset i några år nu, så det känns jätteroligt att vi står här tillsammans i ett hus fullt av verksamhet, fastslog Johan Fransson.