Baggeboskolan blev Årets bygge

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

18 mars 2021

Barnomsorg och utbildning, Kommun och politik, Byggnation, boende och miljöskydd

Baggeboskolan är årets bästa samhällsfastighet i Sverige. Det stod klart när byggbranschen utsåg årets bästa byggen vid en digital prisutdelning torsdagen den 18 mars. Utnämningen gav upphov till stort jubel på skolan. Det är många som är stolta över Tibros nya skola!

Årets Bygge är byggnadssektorns mest prestigefyllda pris. Priset delas ut varje år av tidningen Byggindustrin och går till byggprojekt som slutförts under det gångna året och som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärden. I år utsågs vinnare i sex olika kategorier: Bostäder, Hotell och kontor, Infrastruktur, Industribyggnader, Samhällsfastigheter och Renovering.

Jubel på Baggeboskolan

När det stod klart att Baggeboskolan utsetts till årets bygge i kategorin Samhällsfastigheter jublades det ordentligt på skolan. Elever och lärare gladdes åt utnämningen och det gjorde också barn- och utbildningsnämndens ordförande Alda Danial, kommunalrådet Rolf Eriksson, projektledaren Samuel Willner och byggingenjören Ragnar Olsson som dagen till ära hade samlats i skolans konferensrum för att följa den digitala prisutdelningen tillsammans med skolans rektor.  

- Fantastiskt roligt och jättehedrande. Det är en fin dag idag, konstaterade Rolf Eriksson.

- Barnen, pedagogerna, föräldrarna - de har verkligen fått vara med att bygga den här skolan, framhöll Alda Danial.

- Baggeboskolan är inte bara ett skolbygge, det är även ett skolutvecklande projekt där vi tänkt Tibro, betonade Samuel Willner.

Prisades för engagemang och delaktighet

Det som avgjorde valet av Baggeboskolan till årets samhällsfastighet var framförallt den breda delaktigheten och det stora engagemanget som präglat hela Baggeboprojektet.

Så här löd juryns motivering till utnämningen:

”Samverkan som involverat inte bara entreprenör och beställare, utan också lärare och elever som fått delta praktiskt. Här har man tagit fasta på de lokala hantverkstraditionerna i möbel- och träbyggarland samtidigt som man nyttjat det senaste inom digitalisering. Lagarbetet har varit starkt liksom den gemensamma målbilden: att skapa något extra för eleverna och hela orten. Stort grattis, Baggeboskolan, vinnare av Årets Bygge 2021 i kategorin samhällsbyggnad.”

Byggnationen av Baggeboskolan är det största nybyggnadsprojektet som genomförts i Tibro på 40 år och ribban lades på en hög nivå för både den pedagogiska miljön och på skolans gestaltning. Bygget genomfördes som ett partneringprojekt mellan Tibro kommun och byggföretaget NCC.