Succé för nya parcyklar!

Telefon
0504-180 00 (Växeln)

E-post
socialnamnden@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

9 oktober 2024

Omsorg och stöd, Folkhälsa

Med pengar från sociala samfonden har kommunen köpt in två nya parcyklar; en till funktionsstöd och en till äldreomsorgen. Cyklarna har på väldigt kort tid blivit ett väldigt uppskattat inslag i vardagen för våra brukare.

Att känna vinden på sin kind, vara nära naturen och samhället bidrar till att höja livskvaliteten. För brukare med demenssjukdom kan det vara extra värdefullt att uppleva miljöer man vistats i förr.

Cyklarna har använts flitigt sedan de levererades i somras. Personalen sköter bromsar och styrning. En av cykelns viktigaste funktioner är att pedalrörelserna kan kopplas samman. Medan personalen styr har båda möjlighet att trampa. Personalen kan då lära passageraren att trampa. Passagerarens pedaler kan enkelt kopplas bort helt.

Sedan tidigare finns en parcykel som används inom demensvården, så nu finns totalt tre stycken parcyklar i kommunens ägo.

Bilden

På bilden ser vi Agnes Ryefalk, som ofta vill ut och cykla på den nya parcykeln. Bredvid henne till höger sitter stödassistent Tilde Larsson, som arbetar på Bäckadals gruppbostad.