Lediga jobb och praktik

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

När du söker jobb hos Tibro kommun använder du en elektronisk blankett genom offentliga jobb som vi samarbetar med. Du når blanketten när du klickar på länken till respektive jobb här nedanför. Vi använder blanketten för att få en bra och rättvis bedömning av ansökningar som har kommit in. Ansökningar som skickas in på annat sätt behandlas inte.

Din ansökan med meritförteckning hanteras enbart av Tibro kommuns ansvariga för respektive tjänst. Allt i enlighet med de bestämmelser som finns i dataskyddsförordningen, GDPR.

Folkhälsostrateg till Tibro kommun

Ansvaret för folkhälsa och social hållbarhet är fördelat mellan flera olika aktörer på nationell, regional, delregional och lokal nivå. Ett framgångsrikt folkhälsoarbete bygger på samverkan där alla aktörer bidrar till att hantera gemensamma utmaningar och Sveriges folkhälsomål. En viktig del i detta är att skapa förutsättningar för en god och jämlik hälsa för Tibro kommuns invånare.

Kommunerna i Skaraborg kommer från och med 2025 att ingå nya samverkansavtal med Västra Götalandsregionen om det lokala folkhälsoarbetet. Vi söker därför en folkhälsostrateg till Tibro kommun, som kan fortsätta utveckla vårt folkhälsoarbete.
Vill du vara med och arbeta för att Tibro ska var en kommun med ökad hållbarhet, förbättrad folkhälsa och goda levnadsvillkor?
Välkommen med din ansökan till tjänsten som folkhälsostrateg!

Utgångspunkt för arbetet:

• Samverkansavtal avseende lokalt folkhälsoarbete med delregional nämnd östra i Västra Götalandsregionen
• Gemensam målbild för folkhälsoarbete i Skaraborg
• Plan för regionövergripande folkhälsoarbete
• Färdplan länsgemensam strategi för god och nära vård
• Kommunala och regionala styrdokument där folkhälsoarbetet ingår

Tibro är en västsvensk kommun med drygt 11 000 invånare som präglas av engagemang och samverkan. Här finns ett brett näringsliv med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Här finns en medskapandekultur och en samarbetsanda som sticker ut.

Tibro kommun, som är Tibros största arbetsgivare, jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder invånarna en mycket uppskattad kommunal service. Med ledorden tillsammans, hållbart och nära strävar vi efter att forma ett hållbart samhälle socialt, ekonomiskt och klimatmässigt. Med engagemang, omtanke, samverkan och handlingskraft löser vi framtidens utmaningar och skapar mervärden tillsammans!

Arbetsuppgifter

Som folkhälsostrateg har du ett övergripande ansvarar för att driva och samordna kommunens arbete med social hållbarhet och folkhälsa. Arbetet innebär samverkan med kommunens förvaltningar samt andra myndigheter och frivilligorganisationer. Du bevakar området, identifierar behov och stöttar i planering och uppföljning. I rollen som folkhälsostrateg ansvarar du för framtagande och uppföljning av den årliga folkhälsoplanen samt att genomföra och delta i aktiviteter kopplat till folkhälsorådets och nämndernas verksamhetsplaner. Du leder och ingår i kommunala arbetsgrupper och projekt där din kompetens behövs. Du bidrar och deltar också i samverkan kring folkhälsofrågor på delregional och regional nivå.

I uppdraget ingår också att bidra i organisering och genomförande av aktiviteter av kommunens trygghets- och brottsförebyggande arbete, där det lokala ANDTS-arbetet ingår.

Som folkhälsostrateg är du också kommunens representant för demokrati-, jämställdhets-, och barnrättsfrågor samt för frågor om mänskliga rättigheter. Du administrerar folkhälsorådets möten, där du är föredragande tjänsteperson, samt sekreterare i kommunens tillgänglighetsråd.

Organisatoriskt kommer folkhälsostrategen att tillhöra kommunstyrelseförvaltningens kansli, som har kompetenser inom nämndadministration, dokument- och ärendehantering, trygghet- och säkerhet samt digitalisering. Till enheten hör även kollektivtrafikkontor, med färdtjänst och skolskjutshandläggare. På förvaltningen finns också funktioner inom ledning och styrning, ekonomi, HR, kommunikation och näringslivsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom folkhälsovetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en offentligt, politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av att leda och driva processer samt att stödja samverkan mellan olika aktörer i tvärsektoriella frågor. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att hantera bidrag, fördela medel och att leda projekt med många deltagande aktörer på olika organisatoriska nivåer.

God språklig förmåga i svenska, muntligt och skriftligt, är ett krav för att kunna bereda och färdigställa beslutsunderlag. Du behöver vara en god kommunikatör och kunna hålla presentationer för olika målgrupper. Du behöver också ha förmåga att jobba digitalt och kunna ta till dig nya kunskaper inom området. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i rollen som folkhälsostrateg ser vi att du är initiativtagande, kommer med idéer och har ett genuint intresse och stort engagemang för hållbarhet, välbefinnande, folkhälsa, rättvisa levnadsvillkor och demokrati. Du tycker om att samverka med andra. Därtill har du förmåga att självständigt organisera ditt arbete samt förstå och balansera olika perspektiv för att nå resultat. Förändring, utveckling och innovation är naturliga inslag i rollen som folkhälsostrateg.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Löneform
Månadslön
Varaktighet
Tillsvidare
Tillträdesdatum
2025-01-02
Ansök senast
2024-09-20
Referensnr
C207923
Antal platser
1

Övrigt

Tibro kommun har valt rekryteringskanal och tackar därför vänligen men bestämt nej till att bli kontaktad av rekryteringsföretag.

Livet i Skaraborg är en webbplats som visar möjligheterna som finns i Skaraborg. På
https://www.livetiskaraborg.se/kommuner/tibro kan du läsa mer om fritidsaktiviteter, boende och mycket annat.

Upplysningar lämnas av

Frida Blomqvist
Kanslichef
frida.blomqvist@tibro.se
0504-185 05

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0504-180 00

Ansök senast: 2024-09-20 Till ansökan