Nya öppettider i badhuset

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Bassängen i badhuset.

25 oktober 2024

Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

Vid årsskiftet förändras öppettiderna i kommunens badhus. Det kommer att vara öppet från den 1 januari till i mitten av maj och från månadsskiftet september-oktober till årsskiftet. Under den tiden kan badhuset bokas av föreningar och privatpersoner på vardagskvällar och helger, utom när det är simskola.

Badhuset har tidigare varit öppet under perioden januari-juni och september-december. Från nästa år hålls det stängt från senare delen av maj till slutet av september (vecka 21-vecka 39). Ett beslut som fattats gemensamt av kultur- och fritidsförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

Beslutet att ändra öppettiderna är en del i kommunens övergripande arbete med att se över budgeten inför kommande år, klargör Tobias Ekman, enhetschef på Kultur & Fritid.

Vi har valt att begränsa öppettiderna eftersom badhuset är en energikrävande verksamhet att hålla igång. De månader som det hålls stängt är antalet besökare betydligt färre än under resten av året, säger fastighetschefen Andreas Ernestam.

Mer fokus på uthyrning

Samtidigt som öppettiderna begränsas, minskar också öppettiderna för allmänheten. Badhuset kommer att vara öppet för motionssim på tisdagskvällar kl. 18-21 under januari, halva maj och oktober-december.

Under resten av våren kommer det att bedrivas simskola där på tisdags- och torsdagskvällar och på hösten erbjuds simlekskola på lördagar. Övriga kvällar och helger kan badhuset hyras av föreningar och privatpersoner från kl. 16.00.

Det här är ett sätt att göra badhuset tillgängligt för Tibroborna samtidigt som vi kan begränsa behovet av badpersonal. Det är nödvändigt eftersom kommunen behöver minska kostnaderna för att klara budgeten. Det här beslutet innebär en besparing på 250 000 kronor per år, framhåller
Tobias Ekman och Andreas Ernestam.