Färdigställande av rondell förbättrar trafikmiljön

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

23 augusti 2024

Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service

Utvecklingen av centrum i Tibro fortsätter och nu har arbetet med att färdigställa rondellen vid Snickarvallens förskola påbörjats. En sista väg kommer läggas till rondellen, och när den är färdigställd är förhoppningen att trafiksituationen i centrum ska förbättras.

Det är efterlängtat, hela det här området runt stationsområdet är en jätteresurs för Tibro. Det känns viktigt för Tibroborna att det händer lite pö om pö. Vi har sått gräs vis stationsområdet, nu gör vi den här överfarten, det händer lite i taget, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Rolf Eriksson.

Färdigställandet av rondellen är en del av centrumutvecklingsplanen som antogs tidigare i år, som syftar till att skapa mer trygghet och trivsel i centrum genom att minska biltrafiken och öka utrymmet för gående och cyklande. Gatan kommer också att möjliggöra för de som åker från Häggetorpsområdet att snabbare ta sig ut till väg 49, vilket kan minska köbildning och koldioxidutsläpp.

När vi får den här sista pusselbiten för rondellen på plats kommer vi få en attraktivare stadskärna när framförallt Centrumgatan avlastas från en del trafik, säger David Versén, gata/parkchef.  

Arbetet som nu har påbörjats beräknas vara klart till årsskiftet, asfaltering av gatan sker dock först till våren 2025.
För att det ska finnas en trygg passage under tiden arbetet pågår skapas en temporär gång och cykelväg vid sidan av vägen.