Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola ligger i en vacker miljö strax utanför Tibro vid sjön Örlen. Här finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. Sedan höstterminsstarten 2021 drivs skolan i tillfälliga lokaler i centrala Tibro eftersom den gamla skolan i Ransberg ska ersättas med en ny skola som tas i bruk i januari 2024.

Ransbergs skola i Tibro är inrymd i Nya Smulebergsskolans tidigare lokaler. 

På Ransbergs skola tror vi på styrkan i att bidra till varandras utveckling med eleven i centrum. Elevernas trygghet och ett inkluderande arbetssätt är a och o på vår skola, så att varje elev får känna glädje och lust över att gå till skolan.

Ransbergs skola präglas av mycket lek och aktivitet med en berikande utomhusmiljö med unika möjligheter för att stärka lärande. Vi möter våra elever med ledorden lärande, trygghet och glädje som grund och alla elever är allas elever.

 

Aktuellt

 • Ransbergs skola inför rivningen

  Snart startar rivningen av Ransbergs skola

  15 oktober 2021 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  I månadsskiftet oktober-november startar rivningen av Ransbergs skola. Arbetet utförs av rivningsentreprenören Håltagarna i Skåne AB och beräknas ta cirka 2 månader att slutföra.

 • Ransbergseleverna Colin Björklund och Ville Eliasson och läraren Helen Carlsson förbereder sig för att spela innebandy.

  Full fart på Ransbergs skola i Tibro

  30 september 2021 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Nu är det full fart i Ransbergs skola i Tibro. Sedan höstterminsstarten har skolans elever och personal tagit Nya Smulebergsskolans tidigare lokaler i besittning. En förändring som både eleverna och personalen tycker fungerar bra. Lite pirrigt och spännande har det varit anser eleverna Ville och Colin. "Det känns som en nystart", menar läraren Helen Carlsson.

 • Flyttning från Ransbergs skola

  Nu går flyttlassen från Ransbergs skola

  8 juli 2021 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Nu töms Ransbergs skola på möbler och utrustning inför rivningen i september. Sedan midsommarveckan har flyttkarlarna Johan Berg, Nour Altaowel och Sahar Alkafarna burit och lastat möbler och flyttkartonger och kört flyttlass på flyttlass från Ransberg till Smulebergsskolans gamla lokaler.

 • Sista skolavslutningen på Ransbergs skola

  Sista skolavslutningen på Ransbergs skola

  14 juni 2021 | Ransbergs skola

  Sång, dans, tal, rosutdelning och utspring. Det blev en festlig inramning på den sista skolavslutningen i Ransbergs gamla skola den 10 juni. Till hösten rivs skolan och i januari 2024 väntas en helt ny skola tas i bruk på samma plats som den gamla.

 • Kulturhistorisk inventering på Ransbergs skola

  Kulturhistorisk inventering på Ransbergs skola

  2 juni 2021 | Kultur, fritid och idrott, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Ransbergs skola har en intressant historia, som nu ska bevaras för framtiden. Inför rivningen av skolan genomförs en kulturhistorisk inventering. Se filmen där Tibros antikvarie Martin Toresson och byggnadsantikvarien Roberth Olofsson berättar om hur och varför den här inventeringen genomförs.

Fler nyheter