Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola ligger i en vacker miljö strax utanför Tibro vid sjön Örlen. Här finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. Sedan höstterminsstarten 2021 drivs skolan i tillfälliga lokaler i centrala Tibro eftersom den gamla skolan i Ransberg ska ersättas med en ny skola som tas i bruk i januari 2024.

Ransbergs skola i Tibro är inrymd i Nya Smulebergsskolans tidigare lokaler. 

På Ransbergs skola tror vi på styrkan i att bidra till varandras utveckling med eleven i centrum. Elevernas trygghet och ett inkluderande arbetssätt är a och o på vår skola, så att varje elev får känna glädje och lust över att gå till skolan.

Ransbergs skola präglas av mycket lek och aktivitet med en berikande utomhusmiljö med unika möjligheter för att stärka lärande. Vi möter våra elever med ledorden lärande, trygghet och glädje som grund och alla elever är allas elever.

 

Aktuellt

 • Klass 4D är glada vinnare i årets På egna ben-tävling i Tibro.

  Häggetorps-fyror vinnare i På egna ben-tävlingen

  19 oktober 2022 | Barnomsorg och utbildning, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola

  Med totalt 1801 poäng kammade klass 4D på Häggetorpsskolan hem segern i klimat-, hälso- och trafiktävlingen På egna ben i Tibro. Klass 4E på samma skola blev andrapristagare och klass 5F på Ransbergs skola kom på tredje plats.

 • Ransbergsbygget efter 23 veckor

  Ransbergs nya skola efter 23 veckor

  6 oktober 2022 | Ransbergsbygget

  När rektor Göran Häljestam besökte skolbygget i Ransberg den 5 oktober var det 23 veckor sedan som det första spadtaget togs. Och nu börjar tak och väggar komma på plats. Inflyttning beräknas till vårterminens början 2024.

 • Simmande pojke

  Dags att anmäla sig till simlekskola!

  7 september 2022 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola, Smulebergsskolan, Baggeboskolan

  För att ge barnen vattenvana inför sommarens simskola genomför Kultur & Fritid en simlekskola för barn i förskoleklass, födda 2016.

 • Illustration med två cyklande barn

  18 Tibroklasser på egna ben i höst

  6 september 2022 | Trygghet och säkerhet, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola, Baggeboskolan, Folkhälsa

  Tibro kommun har som mål att öka cyklingen i kommunen, framför allt i tätorten där avstånden är korta. Forskning visar också att barn presterar bättre i skolan om de tar sig till skolan på egna ben. Därför är vi från och med hösten 2022 med i utmaningen På egna ben!

 • Arbete med bottenplattan och stödjande väggar på Ransbergs skola

  Grunden läggs för Ransbergs skola

  9 juli 2022 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Under juni och juli har bottenplattan och de stödjande väggarna till den nya skolan i Ransberg gjutits. I den här filmen berättar platschefen Rickard Johansson om det pågående arbetet och han och Tibro kommuns projektledare Samuel Willner beskriver vad som kommer att finnas i de olika sektionerna av bottenplattan.

Fler nyheter