Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola ligger i en vacker miljö strax utanför Tibro vid sjön Örlen. Här finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. Sedan höstterminsstarten 2021 drivs skolan i tillfälliga lokaler i centrala Tibro eftersom den gamla skolan i Ransberg ska ersättas med en ny skola som tas i bruk i januari 2024.

Ransbergs skola i Tibro är inrymd i Nya Smulebergsskolans tidigare lokaler. 

På Ransbergs skola tror vi på styrkan i att bidra till varandras utveckling med eleven i centrum. Elevernas trygghet och ett inkluderande arbetssätt är a och o på vår skola, så att varje elev får känna glädje och lust över att gå till skolan.

Ransbergs skola präglas av mycket lek och aktivitet med en berikande utomhusmiljö med unika möjligheter för att stärka lärande. Vi möter våra elever med ledorden lärande, trygghet och glädje som grund och alla elever är allas elever.

 

Aktuellt

 • Personalen på Ransbergs skola på studiebesök på Ransbergsbygget.

  Följ med på en rundtur i nya Ransbergs skola

  31 maj 2023 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Ute i Ransberg växer den nya skolan fram steg för steg. Personalen på Ransbergs skola har besökt bygget under ledning av projektledaren Samuel Willner och projektingenjören Ragnar Olsson. Följ med på en rundtur i den nya skolan och hör personalen presentera sina tankar om hur den är utformad.

 • Gunnar och Martin berättar om banvallen som kan bli gång- och cykelbana

  Banvallen kan bli gång- och cykelväg

  16 maj 2023 | Kommun och politik, Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service, Ransbergs skola

  Snart kan banvallen mellan Fagersanna och Ransberg bli gång- och cykelväg. ”Förhandlingarna med Trafikverket är avslutade och efter många om och men har kommunen fått ett erbjudande om att köpa banvallen”, berättar samhällsbyggnadschefen Gunnar Carlsson.

 • Klass 4D är glada vinnare i årets På egna ben-tävling i Tibro.

  Häggetorps-fyror vinnare i På egna ben-tävlingen

  19 oktober 2022 | Barnomsorg och utbildning, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola

  Med totalt 1801 poäng kammade klass 4D på Häggetorpsskolan hem segern i klimat-, hälso- och trafiktävlingen På egna ben i Tibro. Klass 4E på samma skola blev andrapristagare och klass 5F på Ransbergs skola kom på tredje plats.

 • Ransbergsbygget efter 23 veckor

  Ransbergs nya skola efter 23 veckor

  6 oktober 2022 | Ransbergsbygget

  När rektor Göran Häljestam besökte skolbygget i Ransberg den 5 oktober var det 23 veckor sedan som det första spadtaget togs. Och nu börjar tak och väggar komma på plats. Inflyttning beräknas till vårterminens början 2024.

 • Simmande pojke

  Dags att anmäla sig till simlekskola!

  7 september 2022 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola, Smulebergsskolan, Baggeboskolan

  För att ge barnen vattenvana inför sommarens simskola genomför Kultur & Fritid en simlekskola för barn i förskoleklass, födda 2016.

Fler nyheter