Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola är placerad strax utanför centrala Tibro. Skolan ligger i en miljö där närhet till skog och vatten bidrar till elevernas lärande. Här finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem.

Ransbergsskola är en enparallellig F-6 skola med tillhörande fritidshem.

Verksamheten är för närvarande i tillfälliga lokaler (gamla Smulebergsskolan) men flyttar till vårterminen in i sin ny skola i Ransberg, Fagersanna.

Skolan är organiserad i hemvister men har också gemensamma aktivitetsdagar för hela skolan. Vi arbetar enligt ledorden trygghet, glädje och lärande. Vi lägger stor vikt vid rörelse och uteaktiviteter.

På skolan finns ett aktivt skolråd som leds av årskurs 6 elever tillsammans med rektor och kurator.

Förväntningar mellan skola och vårdnadshavare

Skolan och vårdnadshavarna har sina respektive ansvar för att ge barnen bästa möjliga förutsättningar till utveckling och lärande. Därför är det viktigt att samarbetet mellan skola och hem fungerar väl och i gott samförstånd.

Förväntansdokument Ransbergs skola

Aktuellt

 • Ransbergs skola nästan färdigbyggd

  21 november 2023 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Ransbergs skola är i det närmaste färdigbyggd. Byggprocessen har löpt på som planerat och det är bara mindre justeringar som återstår innan skolan kan tas i bruk. I den här filmen berättar snickaren och Fagersannabon Simon Arthursson och platschefen Rickard Johansson om Tibro kommuns nya landsortsskola.

 • Kocken Sofia Grennfalk visar hur hon och kollegan Ulrika Pettersson tar tillvara överbliven mat och motverkar matsvinn i Ransbergs skolrestaurang.

  Aktivt arbete med matsvinn på Tibros skolor

  12 oktober 2023 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola

  I Tibros kök jobbar personalen medvetet med att motverka matsvinn. I den här filmen berättar kockarna Sofia Grennfalk och Ulrika Pettersson i Ransbergs skolas restaurang hur de gör för att ta tillvara på överbliven mat och hur de och skolpersonalen jobbar för att barnen ska slänga så lite mat som möjligt.

 • Ransbergs skolan flyttar in under jullovet

  27 september 2023 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Baggeboskolan, Barn & Utbildning

  För de elever på Ransbergs skola som behöver fritids under jullovet är det Baggeboskolans fritids som är öppet . Från och med fredagen den 22 december till och med måndagen den 8 januari är Ransbergs skolans fritids på Baggeboskolan. Ransbergs skolas fritids öppnar i den nya skolan ute i Ransberg tisdagen den 9 januari 2024.

Fler nyheter