Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola ligger i en vacker miljö strax utanför Tibro vid sjön Örlen. Här finns förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. Sedan höstterminsstarten 2021 drivs skolan i tillfälliga lokaler i centrala Tibro eftersom den gamla skolan i Ransberg ska ersättas med en ny skola som tas i bruk i januari 2024.

Ransbergs skola i Tibro är inrymd i Nya Smulebergsskolans tidigare lokaler. 

På Ransbergs skola tror vi på styrkan i att bidra till varandras utveckling med eleven i centrum. Elevernas trygghet och ett inkluderande arbetssätt är a och o på vår skola, så att varje elev får känna glädje och lust över att gå till skolan.

Ransbergs skola präglas av mycket lek och aktivitet med en berikande utomhusmiljö med unika möjligheter för att stärka lärande. Vi möter våra elever med ledorden lärande, trygghet och glädje som grund och alla elever är allas elever.

 

Aktuellt

 • Arbete med grunden för den nya idrottshallen i Ransberg

  Nu läggs grunden till Ransbergs skola

  23 maj 2022 | Ransbergsbygget

  Bygget av en ny skola i Ransberg pågår för fullt sedan en månad tillbaka. Rickard Johansson, platschef för Asplunds Bygg, berättar om inledningen av skolbygget i Ransberg. "Hittills har arbetet gått bra", säger han. Före sommaren 2022 står grundarbete på schemat.

 • Första spadtaget för Ransbergs skola

  Första spadtaget för Ransbergs skola

  27 april 2022 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Onsdagen den 27 april tog Ransbergseleverna Harry Persson, Stella Josefsson, Frasse Rosén och Milou Fors det första spadtaget tillsammans med ett helt gäng Tibropolitiker och Mats Gardell från Asplunds Bygg. Det bjöds på flera tal och en unik skoltårta. Se filmen från det historiska ögonblicket!

 • Rivning av Ransbergs skola den 2 februari 2022

  Dags för nästa fas i Ransbergsbygget

  2 februari 2022 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Rivningen av Ransbergs skola är i det närmaste avslutad. I veckan påbörjar Asplunds Bygg, som ska bygga den nya skolan, detaljprojekteringen och under april beräknas markarbetena starta. Se vår film om rivningen, där projektledaren Samuel Willner ger en aktuell lägesrapport.

 • Omslag till film som visades på fullmäktige

  Enkäter och skolbyggnation visades för fullmäktige

  1 februari 2022 | Kommun och politik, Näringsliv, arbete och etablering, Ransbergsbygget

  När kommunfullmäktige möttes på måndagskvällen fick ledamöterna se film. Information om tre enkäter och en lägesrapport när det gäller bygget av nya skolan i Ransberg var innehållet i den åtta minuter långa filmen.

 • Rivning av Ransbergs skola

  Rivningen av Ransbergs skola går in i slutskedet

  11 januari 2022 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Nu har samtliga skolbyggnader i Ransberg jämnats med marken och arbetet med rivningen går in i slutskedet. Inom kort börjar rivningsfirman riva betongplattorna och sedan återstår borttagning av stödmurar samt rivning av garaget längst upp på Klockarevägen.

Fler nyheter