Idrottshallen

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Baggeboskolan får en fullstor idrottshall med en spelplan på 40 x 20 meter, en läktare med plats för minst 200 personer, 4 omklädningsrum som vart och ett rymmer 30 personer och en bistro. Idrottshallen byggs parallellt med skolan.

Baggeboskolans idrottshall blir ett välkommet tillskott till föreningslivet. Idag finns två fullstora idrottshallar i Tibro, som båda är fullbelagda.

Anpassad för många sporter

Den nya hallen har utformats på ett sätt som gör att den kan användas av olika idrotter för både träningar och tävlingar. Det är inte bara spelplanens mått som det satts fokus på.

  • Den fria takhöjden är 8 meter
  • Hallen kommer att vara fullt utrustad, bland annat med en modern sarg för innebandy
  • Det blir möjligt att ställa in belysningen så att den fungerar för både badminton och volleyboll
  • Hallen kommer att vara försedd med en läktare för 200 personer, en bistro och två stora skärmväggar, som kommer att användas för sponsorreklam och informationstexter.

– När den här hallen tas ibruk får vi helt andra möjligheter att genomföra tävlingar på elitnivå i fler sporter samtidigt som vi kan möta nya grupper, säger fritidskonsulenten Hellen Eriksson Wallén.

– Idrottshallen och bistron ligger i direkt anslutning till huvudentrén och det stora kommunikationsstråket, navet, i skolan. Det blir en flexibel, uthyrningsbar yta som kan avskärmas från övriga skolan med hjälp av en ridåvägg, framhåller Anette Wallin från Liljewall Arkitekter, som varit handläggande arkitekt i skolprojektet. 

Öppen verksamhet 

Hellen Eriksson Wallén betonar att det även finns planer på att erbjuda öppen verksamhet vissa tider som inte är bunden till någon speciell förening.

– Det är viktigt att alla känner att de är välkomna hit, även de som inte har koppling till idrotten genom sin egen eller sina barns träning, fastslår hon.