Montering av träribbor, undertak och lekredskap

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

3 oktober 2019

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

Under oktober 2019 fortsatte murningen av Baggeboskolans tegelfasad, monteringen av träribborna på idrottshallens fasad och monteringen av lekredskap på skolgården. Inomhus påbörjades monteringen av undertak och golvläggning.

Baggeboskolan har en annorlunda utformning, som formats utifrån barnens viktigaste önskemål och det nya arbetssätt som skolans personal bestämt sig för att tillämpa. Bygget skulle med rätta kunna kallas skolutveckling i fysisk form.

- Vi har utgått utifrån hur verksamheten vill arbeta, vad som är viktigt för barnen och vad forskning visar är viktigt för barns hälsa och lärande, berättar rektor Anette Larsson i oktober månads nyhetsbrev om Baggeboskolan.

Träfasad med precision

Arbetet med Baggeboskolan har fortskridit som planerat. Monteringen av träribborna på sporthallens fasad startade sista veckan i september. Det är ett precisionsarbete där varje ribba har sin speciella plats eftersom fasaden kommer att vara tvådelad i olika nivåer med en tydlig gräns mellan den övre och den nedre delen. Under oktober och november ska även väggarna vid skolans övriga entréer kläs med träribbor.

Läktare, undertak och golv

I idrottshallen har läktaren börjat byggas och den invändiga spaltpanelen är på väg att sättas upp.

Inuti skolbyggnaden fortskrider arbetet med innerväggar och tekniska installationer. Undertaksentreprenaden startar under andra veckan i oktober och en vecka senare påbörjas golvläggningsarbetet. Golvvärmen i betongplattan har satts igång inför detta arbete. 

Lekredskap och hockeyrink

Skolgården och övriga ytor runt skolbyggnaden håller på att ta form. De plana ytorna där det såddes gräs i våras är nu täckta av tätt, frodigt gräs, en hockeyrink har anlagts och lekutrustning håller på att sättas upp. Skolans hinderbana, som i huvudsak är gjord i trä, är nästan färdig.