Invigning av Baggeboskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

20 augusti 2020

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Baggeboskolan

Torsdagen den 20 augusti invigdes Tibros nya F-6-skola Baggeboskolan och Tibros nya idrottshall under högtidliga former. Det bjöds på musikunderhållning och invigningstal - och så knöts hela ceremonin ihop av kommunalrådet Rolf Eriksson, barn- och utbildningsnämndens ordförande Alda Danial, kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans Dahm och elever från skolans alla årskurser.

Invigningen inleddes med musikunderhållning av lärare från Tibro musikskola under ledning av musikledaren Kati Mäki Lundqvist. Därefter berättade skolans rektor Annette Larsson om skolbygget och de bärande tankarna bakom utformningen av Baggeboskolan. Hon frågade också några av de närvarande eleverna om deras första upplevelser av skolan och de var överens om att det är en spännande, ny skola de har fått börja i.

Invigningstal med beröm och stolhet

Kommunalrådet Rolf Eriksson var först i raden av invigningstalare:

- Jag är oerhört stolt och glad idag, tillsammans med er. Baggeboskolan står färdig, en fantastisk skapelse med spännande och kreativa miljöer både inomhus och utomhus, konstaterade han och berömde alla inblandade för det gedigna arbete de lagt ner för att kunna skapa en skola som präglas av ledorden trygghet, glädje och lärande.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Alda Danial uttryckte samma stolthet och tacksamhet över resultatet av de senaste tre årens arbete med planering och byggnation, som skett i nära samverkan mellan byggföretaget NCC, underentreprenörer och berörda verksamheter.

- Jag har längtat efter den här dagen då Baggeboskolan blivit verklighet, en skola för hela Tibro, en skola som lett till att vi jobbat med skolutveckling på riktigt och en skola där Tibros möbelhistoria, idrottshistoria och mångfaldshistoria gestaltas på olika sätt, betonade Alda i sitt tal.

Idrottshallen - ett välkommet tillskott för föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans Dahm satte naturligt nog lite extra fokus på den nya idrottshallen, som byggts parallellt med skolan.

- Jag vill gratulera Tibro kommun och framförallt elever och personal till den nya skolan. Det är en skola som alla Tibrobor kan vara stolta över. Men jag vill också betona att vi har ytterligare vinnare i och med att den här fina skolan står klar och det är Kultur & Fritid och Tibros idrottsföreningar som fått ett nytt tillskott med den nya idrottshallen, framhöll han.

Baggebosång och symbolisk bandknytning

Under invigningsceremonin framförde personal, elever och övriga inbjudna den nyskrivna Baggebosången, som Kati Mäki Lundqvist skrivit, tillsammans.

Ceremonin knöts därefter ihop genom att Rolf, Alda och Hans tog emot sidenband från några elever från varje årskurs och knöt samman dem till en symbolisk knut. En knut som både fungerar som en symbol för att det här skolprojektet kunnat knytas ihop på ett framgångsrikt sätt och som en symbol för de vänskapsband och det lagarbete, som ska leda fram till att eleverna på Baggeboskolan ska utvecklas och känna sig trygga i sin nya skola.