Färdigställande av innerväggar och husfasader

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

4 november 2019

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

Under november 2019 fokuserades arbetet på att göra färdigt innerväggarna och fasaderna på Baggeboskolan. Parallellt med detta arbetade markavdelningen med montering av lekutrustning, finplantering och yttre belysning.

Arbetet med Baggeboskolans fasad har löpt på som planerat. Murningen av den ljusbeiga tegelfasaden var klar i mitten av november.

Monteringen av träbborna på idrottshallens fasad startade sista veckan i september. I månadsskiftet skruvades träribbor med texten Baggebo upp på hallen. Under november kläddes även väggarna vid skolans övriga entréer med träribbor.

Innerväggar, målning och golvläggning

Inomhus lade byggnadsarbetarna extra mycket fokus på att bli klara med innerväggarna. De arbetade med skåpssnickerier som bänk- och väggskåp. Arbetet med målning, golvläggning och undertak kom också i gång på allvar, främst i de rum som är mot ytterväggar.

- Vi arbetar först i de delarna som är norr om sporthallen på plan 2 och fortsätter sedan medsols i byggnaden. På plan 1 arbetar vi medsols från nordost. Vi kommer att börja med glaspartierna som är mot ljusgården och sedan arbetar vi även med detta medsols från nordost, berättade platschefen Kenneth Johansson.

Läktarstommen nästan klar

I mitten av oktober började läktaren i idrottshallen byggas samtidigt som den invändiga spaltpanelen började sättas upp. Stommen till läktaren är
färdigställdes under november och ett utrymme för högtalarbasar iordningställdes. I mitten av december är det dags för slutbyggnation av läktarens plan- och sättsteg.

Lekutrustning, finplantering och yttre belysning

Markavdelningen fortsatte sitt arbete med monteringen av lekutrustning, med finplantering som kantströd och med yttre belysning under november. I början av december ska hälften av träden på skoltomten planteras. De planteras redan nu för att få en bra etablering i marken till våren.