Elever på Smuleberg och Nybo fick pris för vinnande skolnamn

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

16 januari 2018

Barnomsorg och utbildning, Smulebergsskolan, Baggeboskolan, Ung i Tibro

Baggeboskolan. Det är namnet på Tibros nya skola. Fredagen den 12 januari fick eleverna på Nyboskolan och Smulebergsskolan ta emot 5 000 kronor av Ann-Marie Wahlström (S) för att de röstat fram det skolnamn som politikerna i barn- och utbildningsnämnden tyckte bäst om.

Den 12 december beslutade barn- och utbildningsnämnden att namnet på den nya skolan ska bli Baggeboskolan. Politikerna i nämnden valde bland åtta namnförslag som elevråden på Tibros grundskolor fått fram genom att arrangera en namntävling. 

I fredags fick elevråden på skolorna som röstat fram det vinnande skolnamnet, Nyboskolan och Smulebergsskolan, ta emot varsin check på 5000 kronor av barn- och utbildningsnämndens ordförande Ann-Marie Wahlström. Ann-Marie inledde prisutdelningsceremonin med att tacka alla elever för deras engagemang i tävlingen. 

På Nyboskolan var det elevrådets ordförande Esther Andersson och elevrådets vice ordförande Otto Aling som tog emot prischecken och på Smulebergsskolan var det elevrådsordförande Benjamin Maric och Alva Lager, sekreterare i elevrådet, som tog emot priset. Prispengarna ska användas till något som alla elever på respektive skola ska få glädje av.

På fredagen serverades en halloncheesecake till efterrätt på Tibros alla grundskolor, som tack för att de deltagit i namntävlingen.