Nu erbjuds alla chefer i kommunen en E-utbildning i lönebildning och lönesättning!

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Datorstudier.

18 mars 2024

HR/Personal

Tibro kommun erbjuder nu alla chefer, när ni har möjlighet, att genomföra en e-utbildning i lönebildning och lönesättning via Sysarb.

Den här e-utbildningen riktar sig främst till dig som är lönesättande chef och kommer att hjälpa dig att hantera de utmaningar som lönesättning kan innebära. Du får lära dig om lönesättning ur ett historiskt perspektiv, vad styr individuell lönesättning idag, psykologiska perspektiv på individuell lön, samt prestationsbedömning och lönesättning i praktiken.

Utbildningen handlar om att tydliggöra för dig som chef vad din roll och ditt ansvar i lönesättningen är, samt hur du som chef kan skapa en lönesättning som blir individuell och differentierad och premierar prestationer som bidrar till verksamhetens måluppfyllelse. Målet är att du efter utbildningen ska ha en ökad kunskap och förmåga i att sätta rätt lön.

Individuell lönesättning innebär att en medarbetare lönesätts utifrån prestation, måluppfyllelse och det värde medarbetaren bidrar med till verksamhetens mål. Lönesättningsprocessen ställer alltså stora krav på ledarskapet i en organisation. Målsättningen är att vi tillsammans skapar ett arbetssätt där lönesättningen är smidig, transparent och ekonomiskt hållbar. Där du som chef har rätt kunskap och verktyg att sätta löner som upplevs rättvisa, attraherar och motiverar medarbetare.

Utbildningen finner ni i utbildningskatalogen: Utbildningar i HR-området