Bakgrunder i Teams och Zoom

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

När du deltar och representerar Tibro kommun i videochatts som t.ex. Teams och Zoom ska du använda någon av våra officiella bakgrunder.

Både i Teams och Zoom kan du som användare välja egen bakgrund. Du använder något av bakgrunderna på denna sida för att tydliggöra avsändaren, vem du representerar. Rent och enkelt är inriktningen. Värdeorden i visionen, logotypen och hashtagen #viärtibro kännetecknar våra bakgrundsbilder.

I både Teams och Zoom finns möjligheten att välja ingen bakgrund eller att göra bakgrund oskarp. Ingen av dessa alternativ är särskilt bra eftersom avsändaren blir otydlig. Den enda avsändaren som finns när bakgrundsbilden väljs bort är porträttet och namnet.

Det finns en avvikande bild och det är drönarbilden. Den är godkänd av Lantmäteriet. Eftersom logotypen finns mitt i bilden i överkant kommer den att synas oavsett vilket format som presenteras i Teams eller Zoom.

Våra gemensamma bakgrundsbilder ska användas när du representerar kommunen, alltså möten där andra kommuner, organisationer eller företag medverkar. På interna möten använder du valfri bakgrund!

Bakgrunder är svårt eftersom du inte vet formatet. Ibland är bakgrunden kvadratisk, ibland rektangulär. Ibland är det väldigt många deltagare på skärmen, ibland få. Vilket format som visas beror på antalet sökande och modell som valts. Principen i våra bakgrundsbilder är att de ska fungera lika bra oavsett format. Texter som finns långt ut på kanterna i en rektangulär bild vill gärna försvinna.

När du laddat upp bilden anpassar du dig själv och kameran för att nå bästa effekt. Ett förslag är att du placerar dig eller kameran så att huvudet bara delvis täcker loggan i toppen.

Högerklicka på önskad bild ovan och välj "spara bild som", därefter kan du ladda upp bilden till Teams eller Zoom. Ibland används även Google Meet, som kan aktivera bakgrundsbild. Cisco VMR (används bland annat inom Västra Götalandsregionen) kan inte aktivera bakgrundsbilder. Allt färre använder Skype for business. Det är ett utgående system där det inte går att använda egna bilder.

Varför ser jag mina bakgrundsbild spegelvänd?

Lugn, du ser din bakgrundsbild spegelvänd, men alla andra ser den rättvänd.

Förklaringar till bilderna med siluetter

  • Grön bild, stolen - Tre Sekel. Möbelgruppen: Lundbergs Möbler.
  • Lastbilen - Lastbilscentralen. Den ihoptryckta rektangeln, ett glasföremål längst upp t h - Tibro Glasverkstad. Vidare syns siluetten av Örlen och symbolen för Rankås.
  • Blå bild, enduro eller motocrosscykeln - Anders Eriksson m fl motorsportstjärnor.
  • Tennis - Robin Söderling.
  • Konståkningsskridskon - Viktoria och Joshi Helgesson.
  • Badminton - Louise Eriksson.
  • Paddeln - Ove Emanuelsson. Hockeyklubban - Anton Strålman.