Annonsering

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Alla Tibro kommuns annonser ska utformas enligt riktlinjerna i den grafiska profilen. I alla annonser ska avsändarinformation och Tibrologotype placeras längst ner i högra hörnet och T-symbolen och en rubrik överst i annonsen i ett block med en Tibrofärg.

Kommunens annonser ska alltid ha en sidtopp i form av ett fält med en av Tibros färger alternativt en grå bottenplatta (50 procent grå, i svartvita annonser). Dessutom ska T-symbolen, en vägledande rubrik, en av Tibrologgorna och avsändarinformation, det vill säga namnet Tibro kommun och kontaktinformation alltid finnas med i annonserna. Undantaget är T-symbolen, som inte används i kommunens platsannonser.

Å-formen, som är en del av Tibro kommuns grafiska uttryck, får användas på ett kreativt sätt. Den placeras på olika platser i annonsen beroende på storlek och budskap. Den kan tas bort i små annonser på grund av utrymmesbrist.

Detaljinstruktioner i den grafiska manualen - och annonsmallar

Detaljerad information om hur olika typer av annonser ska utformas hittar du i kommunens grafiska manual. Här finns även bilder som tydligt visar var olika grafiska element ska placeras. 

Det finns mallar i InDesign, som kan användas vid annonsutformning. Om du har tillgång till det layoutprogrammet kan du hämta annonsmallarna på Tibros gemensamma server, via sökvägen H:\TIBRO\Grafisk profil - mallar, presentationsmaterial och manualer\Grafiska mallar\Annonser.

Annonsproduktion

Tidningsannonser

Tibro kommuns kommunikatörer hjälper gärna till med utformningen av annonser, om du inte är "ute i sista minuten". Kontakta gärna kommunikationsenheten 2 veckor innan publicering. Skaraborgs Allehanda har också tillgång till annonsmallarna och kan hjälpa till med utformningen vid behov.

Om du anser att det finns behov av att frångå riktlinjerna för utformning av annonser ska den alternativa utformningen godkännas av Tibro kommuns kommunikationsstrateg Christina Froh före tryck.Har du frågor gällande utformning av annonser, kontakta henne, se kontaktuppgifter överst till höger.

Digitala annonser

Vid önskemål om digital annonsering kontakta kommunikationsenheten om det gäller en verksamhetsannons och HR-enheten om det gäller en platsannons.