Köpa från ramavtal

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Många av dom vanligaste inköpen kan göras genom att beställa från upphandlade ramavtal. De flesta behoven kan beställas via e-handel i Proceedo och övriga ramavtal finns samlade i vår Inköpskatalog.

När du behöver köpa något vänder du dig i första hand till någon av kommunens inköpare som är utbildade och kunniga i hur det går till. Det finns inköpare på nästan alla enheter eller arbetsplatser. Under sidan Inköpsorganisation hittar du vilka som är inköpare på din arbetsplats eller enhet.

Gör så här för att beställa:


1. Sök i Proceedo

Sök först i e-handelssystemet Proceedo. Finns produkten där så är det bara att beställa genom att lägga produkten i varukorgen - kontera och skicka iväg beställningen.

Bassortiment och övrigt sortiment

De vanligaste produkterna och dom med bästa priserna visas direkt när du söker. Om du inte hittar produkten direkt i Proceedo så kan du avmarkera ”tummen upp”-symbolen som finns bredvid sökfältet. Då visas ett större sortiment från ramavtalsleverantörerna. Det är ett övrigt upphandlat sortiment som kan innebära lite högre priser men ändå oftast en bra rabatt jämfört med ordinarie priser.

Punch-out

Några av ramavtalen finns inlagda som så kallade "punch out", t ex Ahlsell, Adlibris och Prenax. När du vill beställa ur deras sortiment så klickar du dig in i deras webbutik via Proceedo. När du lagt produkter i deras kundvagn och går till "kassan" för att checka ut så tas innehållet i deras kundvagn med tillbaka till din kundkorg i Proceedo och du avslutar beställningen i Proceedo på vanligt sätt.

Länk till Proceedo


2. Inköpskatalogen - övriga ramavtal

Om du fortfarande inte hittar produkten i Proceedo, varken med eller utan "tummen upp"-symbol, eller i de anslutna puch-out-butikerna så finns produkten förmodligen inte att beställa via Proceedo.

Det finns dock ganska många ramavtal som du kan beställa från vid sidan av dom som är inlagda i Proceedo. Dessa hittar du i Inköpskatalogen. Leta eller sök fram lämpligt ramavtal, kolla i avtalsprislistor mm och beställ sedan på det sätt som beskrivts i avtalsinformationen.

Länk till Inköpskatalogen


3. Hittar inte produkten där heller? -Gör en upphandling!

Om du inte hittar ett lämpligt ramavtal i Inköpskatalogen heller så finns förmodligen inget upphandlat avtal för just det du behöver köpa. Då återstår att upphandla på lämpligt sätt.

Enstaka köp upp till 100 000 kr får köpas direkt av inköpare. Kostar det mer så behöver en konkurrensutsättning göras. 

Läs mer på sidan Göra en upphandling