Introduktion till ledarskap: Framtidens ledare

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

3 april 2024

HR/Personal

Har du någonsin funderat på vad det skulle innebära att vara ledare inom offentlig verksamhet? Våra ledares dagliga utmaning är att skapa en effektiv verksamhet med goda resultat och hög kvalitet där medarbetare, vårdtagare, elever och/eller kommuninvånare är nöjda.

Efter ett uppehåll på några år kommer Tibro, tillsammans med Karlsborg, gemensamt att genomföra ett introduktionsprogram i ledarskap. Programmet vänder sig till den som idag inte har någon arbetsledande/chefsposition, men som är genuint intresserad av ledarskap, av människor och hur människor och politiskt styrda organisationer fungerar. Alla medarbetare med fast anställning, relevant utbildning och erfarenhet har möjlighet att söka.

Framtidens ledare har 15 platser och syftet är att programmet ska:

  • Utveckla deltagarens kunskaper samt skapa förståelse för ledarskap i en politiskt styrd verksamhet.
  • Ge deltagaren möjlighet att utveckla sig själv som människa och som eventuell blivande ledare.
  • Ge deltagaren verktyg för att kunna utveckla ett gott ledarskap
  • Skapa nätverk med kollegor från de två kommunerna för erfarenhetsutbyte.
  • Sist men inte minst, förmedla glädje och framtidstro!

Programmet omfattar ca 10 heldagar utbildning varav ett internat med övernattning (2 dagar) samt två praktiktillfällen via skuggning av befintlig chef. Skuggning kommer ske över såväl kommun- som verksamhetsgränserna. Inför och under praktiktillfällena skall deltagarna förbereda och genomföra en hemuppgift. Programstart blir i september månad 2024 och programmet löper sedan på till maj 2025.

Programmet är kostnadsfritt för dig som deltagare och utförs på betald arbetstid. Kostnaden för utbildning samt internat bekostas av respektive kommun centralt.

Ledarskapsprogrammet leder inte automatiskt till en chefspost, varken inom någon av kommunerna eller någon annanstans. Varje framtida vakant chefstjänst har sin egen kravspecifikation och tillsättning sker i konkurrens med andra sökande. Tanken att programmet skall ses som meriterande.

Låter detta intressant för dig?

Följ länken Framtidens ledare för att söka till programmet redan idag.
Sista ansökningsdag: 28 april 2024

Introduktion till ledarskap: Framtidens ledare